Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Тренировките по Айкидо са забавен начин както за момчета, така и за момичета, за да се постигне добра физическа кондиция, отлична координация, сила, издръжливост, концентрация на вниманието и бързина.

   Някои родители абсолютно погрешно смятат, че бойните изкуства насърчават насилието, но това е един мит, според експертите. Бойните изкуства действително могат да помогнат на децата да се научат на самодисциплина и умения за общуване.

  Всеки урок по Айкидо започва и завършва с поклон, по време на самата тренировка също се налага детето да стои неподвижно и да чака следващата команда.

  Специалистите казват, че зачитането на тези правила кара децата да бъдат и много по-дисциплинирани в училище. В Айкидо децата се научават да се грижат за себе си, да се защитават и да имат по-високо самочувствие. Научават се да се чувстват добре и самостоятелни, когато не сте с тях. Това е особено важно за тези, които по принцип са срамежливи и неуверени.  

  Тренировките по Айкидо дават енергия, чувство на увереност и вяра, че децата винаги могат да реагират, ако някой се опита да ги нападне.
   Все по-често се говори за проблемите с детското затлъстяване – Айкидо е изключително добра алтернатива на фитнеса.

   Обучението на деца се води от сертифицирани от Министерство на Младежта и Спорта инструктори по методика, съобразена с възрастта на децата. Наред с физическото развитие и укрепване, у децата се възпитават редица качества като постоянство, устойчивост на вниманието, дисциплина и уважение към другия.
Под въздействие на тренировките, децата усъвършенстват физиката, техниката, духа и характера си. Плахите стават силни и уверени, а палавите се учат на дисциплина и самоконтрол.

 Тренировките по Айкидо могат да се превърнат в нещо, което да правите заедно – като семейство! Тъй като при нас са добре дошли всички, които са над 6г., много родители тренират редом със своите деца, като това помага на различните поколения да намерят общ език и път един към друг. Нашият клуб има  силна социална политика, предлагаща отстъпки и безплатни тренировки за семейства.

  Така че, ако никога не сте мислили вие и детето ви да се занимавате с Айкидо, може би вече е време!

За контакти:
Сенсей Христо Михайлов - 0888753188
http://www.aikidoimeon.com/

Къде се намира:

Клуб за бойни изкуства Имеон

Клуб за бойни изкуства Имеон - основна зала: бул. „княз Александър Дондуков“ 60

Физкултурен салон (долен) на 1 Английска езикова гимназия
бул. „княз Александър Дондуков“ 60, 1527 Център, София

Понеделник - петък:
19:10 - 20:30 (всички възрастни - напреднали и начинаещи)
Събота:
10:00 - 11:00 (деца)
11:00 - 12:00 (възрастни)

Клуб за бойни изкуства Имеон - втора зала: ул. „Тракия“ 2

Понеделник - петък:
07:30 - 08:30 (всички)
19:00 - 20:00 (деца)
Неделя:
10:00 - 11:30 (всички)

За контакти:

Сенсей Христо Михайлов - 0888753188
http://www.aikidoimeon.com/

Последна редакция: 07.11.2019 г.

реклама
реклама