Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

НДК

10 - 15. 12 всички безплатно
Сподели:

В навечерието на коледните и новогодишни празници, между 10-ти и 15-ти декември включително в Националния дворец на културата ще се проведе най-мащабният книжен форум в страната - Софийски международен панаир на книгата.

Официалното откриване на Панаира е на 11-ти декември, вторник от 17:00 часа в Централното фоайе на Националния дворец на културата.

На 10-ти декември, вторник, се откриват две от най-значителните и мащабни събития, свързани със съвременната литература и книгоиздаване в България – 47-мият Софийски международен панаир на книгата и 7-мият Софийски международен литературен фестивал, организирани от Асоциация „Българска книга“. Панаирът и Фестивалът по традиция се провеждат на общо шест нива в Националния дворец на културата и ще продължат до неделя, 15-ти декември.

В дните между вторник и неделя включително любимото и очаквано събитие от културния афиш на столицата - Софийски международен панаир на книгата, със своето 47-мо издание очаква всички приятели на книгите с над 160 книгоиздатели и книгоразпространители от България и чужбина, а още от първия ден на изложението ни очакват вълнуващи литературни срещи на сцената на културната програма на ет. 4 на НДК, западно крило с премиери на най-новите книжни заглавия у нас; срещи с десетки автори, издатели и преводачи; детски и юношески събития; срещи с автори на щандовете на издателствата; седмото издание на Софийски международен литературен фестивал. Всичко това ще превърне Националния дворец на културата в притегателен център за почитателите на книгите в навечерието на коледните празници.

Работно време на изложението:
10. (вторник) - 14.12. (събота): 10:00 - 20:00 часа
15.12. (неделя): 10:00 - 19:00 часа
Вход свободен

Пълната програма може да видите тук

А ето и ДЕТСКАТА ПРОГРАМА на панаира:

10.12.2019 (вторник)

11:00
Щанд № 117
Среща с автограф с Невена Басатова, автор на практичния наръчник „Детска академия за добри обноски“
„Детска академия за добри обноски“ е книга за правилата, които не ограничават, а дават свобода на всяко дете. Експертът по добри обноски Невена Басарова събира най-важното от своя опит в обучението по етикет. С помощта на прекрасните илюстрации на Стелияна Донева книгата се превръщат във вълнуващо приключение, което помага на читателите да откриват света около себе си с уверена усмивка.
Представя: Издателство „Софтпрес“

14:00
Литературен клуб „Перото“, НДК
Представяне на книгата: „Защо медът е толкова сладък?” - приказка с образователни игри от Мая Бочева - Уики
Авторката Мая Бочева - Уики ще запознае децата с героите от книгата и заедно ще играят на някои весели игри от изданието. По време на представянето „Курабийница“ ще раздадат на гостите от най-новите си джинджифилови меденки, за да допринесат за коледното настроение, а „Бон-Бон“ ще изпълнят някои от най-любимите ни детски песнички.
Представя: Издателство „Tat Creative“

12.12.2019 (четвъртък)

13:00
Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК
Представяне на книгата „ Художникът почти вълшебник“, Вадим Лазаркевич в четири приказки
Книгата за деца „Художникът почти вълшебник” съдържа четири приказки - „Гъбарко“, „Медената пита“, „Зайо Байо библиотекар“ и „Зайовата къщурка“ с оригинални илюстрации на Вадим Лазаркевич - най-популярният детски художник за поколения българи.
Представя: Издателска къща „Инфодар“

13.12.2019 (петък)

10:00
Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК
Викторина „Аз познавам мотовете!“
Викторина с деца на възраст от 1. до 4. клас , които ще се състезават по отбори и ще отговарят на различни въпроси, свързани с мотовете. Отборът с най-много правилни отговори ще получи четвъртата част от поредицата.
Представя: Издателство „Мармот“

14.12.2019 (събота)

11:00
Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК
Загадките на Арендел
Ела със сестрите Елза и Анна и техните приятели Олаф, Кристоф и Свен – в Омагьосаната гора, където ни очаква невероятно приключение! Нека всички деца се чувстват поканени на забава с рисуване и оцветяване, заедно с любимите герои от „Замръзналото Кралство 2“.
Представя: Издателство „Егмонт“

12:00
Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК
Представяне на книжката „Приключенията на Поля“ от Анжелина Денчева
Оzone.bg и Фондация „За нашите деца“ ви канят на вълнуващо пътешествие, описано на страниците на книжката „Приключенията на Поля“ от 10-годишната Анжелина Денчева. Вълнуващите истории напомнят колко е важно никога да не спирате да мечтаете. По желание на малката авторка приходите от продажбата на книжката се даряват за каузите на фондация „За нашите деца“.
Представя: Озон Ентъртейнмънт и Фондация „За нашите деца“

15:30
Щанд № 325
Среща с автограф с Виктор Самуилов
Любимият детски поет и неговите палави стихотворения в традиционната среща с автограф.
Представя: ИК „Жанет 45“

15.12.2019 (неделя)

10:00
Щанд № 424
Приказният свят на „Дисни“ оживява
Специални гости влизат в ролята на разказвачи и ще прочетат любими приказки на „Дисни“ от поредицата „Сладки сънища“. Всички малки читатели и пораснали слушатели са добре дошли в света на Анна и Елза, Пепеляшка, Пинокио и Аладин.
Не забравяйте вълшебното си настроение!
Представя: Издателство „Егмонт“

11:00
Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК
„Детски пиеси“ от Недялко Йорданов
Представяне на книгата „Пиеси за деца“ от Недялко Йорданов, в която са включени всички произведения за куклен и музикално-драматичен театър, излезли изпод перото на даровития поет. Откъси от книгата ще изпълнят авторът, актьорът Михаил Билалов, композиторът Хайгашод Агасян и актрисата Ивана Джеджева.
Представя: Издателство „Милениум Пъблишинг“

11:30
Щанд № 325
Среща с автограф с художничката Невена Ангелова
Гост на ИК „Жанет 45” ще бъде художничката Невена Ангелова. Тя е част от вълшебния тандем Мая Дългъчева – Невена Ангелова, с който идва на света новата детска книга „Как кученцето си намери дом“.
Представя: ИК „Жанет 45“

13:00
Сцена на панаира, ет. 4, западно крило, НДК
Представяне на новата книга от поредицата за приключенията на Боби: „Боби на Празника на плодовете“ заедно с д-р Людмила Емилова и Владимир Шишков
Заедно с верния си спътник Банан, Боби се отправя на пътешествие и попада на Празника на плодовете. Двамата откриват много нови приятели и преживяват едно от приключенията на живота си. Очакват ви отново занимателен разказ от авторите и специална викторина и изненади за нашите малки гости!
Представя: Издателство „Еуниката“

Пълната програма може да видите тук

-------------------------

На сцената на Културната програма и на щандовете на изложителите Ви очакват срещи и представяния на авторите Або, Александър Иванов, Антоанета Николова, Антон Георгиев, Боян Боев, Бранимир Събев, Васил Лазаров, Весела Люцканова, Владимир Зарев, Владислав Христов, Владислав Шпилман, Гал Сасон, Гери Турийска, Даниел Пенев, Деметра Дулева, Джим Ал-Халили, д-р Стефан Сергиев, Елена Павлова, Здравка Евтимова, Иван Кулеков, Ивинела Самуилова, Изабел, Ина Иванова, Камелия Александрова, Камелия Кучер, Красимира Хаджииванова, Манол Глишев, Мартин Илиев, Мартин Касабов, Мартина Илиева, Митко Новков, Надежда Динева, Нели Лишковска, Николай Терзийски, Пенко Пенков, Петя Кокудева, Пламен Антов, проф. д-р Лилия Райчева, проф. Огнян Герджиков, Радостина Ангелова и Александър Станков, Симеон Ботев, Стефан Цанев, Таня Иванова, Татяна Попова, украинските автори Гаска Шиян, Остап Сливински и Христя Венгринюк, Христо Милков, Юули Ниеми от Финландия.

Детски модул на Културната програма на Панаира на книгата очакват и най-малките читатели. Заповядайте на среща с автограф с Невена Басатова, автор на практичния наръчник „Детска академия за добри обноски“; представяне на книгата „Защо медът е толкова сладък?” - приказка с образователни игри от Мая Бочева - Уики; представяне на книгата „Художникът почти вълшебник“, Вадим Лазаркевич в четири приказки; викторина „Аз познавам мотовете!“; загадките на Арендел; представяне на книжката „Приключенията на Поля“ от Анжелина Денчева; среща с автограф с любимия детски поет Виктор Самуилов; приказният свят на „Дисни“ оживява; представяне на книгата „Детски пиеси“ от Недялко Йорданов; среща с автограф с художничката Невена Ангелова; представяне на новата книга от поредицата за приключенията на Боби - „Боби на Празника на плодовете“, заедно с д-р Людмила Емилова и Владимир Шишков.

Тазгодишното издание на най-голямото литературно събитие – Софийски международен литературен фестивал, ще се проведе от 9-ти до 15-ти декември. До този момент участници в него са били повече от 250 поети и писатели от 28 държави.  Фестивалът е своеобразен форум, който събира на едно място български и световни автори и създава пространство за диалог и за среща на литературите, на големите и малките езици, на културите на различните държави. Общото между гостуващите автори в седмото издание на Софийския международен литературен фестивал не е нито територията, нито задължително близката култура. Обединява ги езикът, на който пишат. Международната програма на фестивала тази година е посветена на френскоезичната литература и нейното многообразие, което в значителна степен идва от писатели, за които френският език не е майчин. Това обичайно са автори от бивши колонии или такива, които избират да пишат на този език. Затова за тазгодишните гости на фестивала можем да говорим като за френскоезични писатели от различни точки на света. Традиционно, Литературният фестивал се провежда на сцената в Мраморно фоайе в НДК по време на Софийския международен панаир на книгата. Анна Мои, Самира Негруш, Жан-Марк Тюрин, Бернар Коман, Дени Терио, Армел Жоб, Жан Портанте, Франсоа-Анри Дезерабл, Аксиния Михайлова и Елица Георгиева са сред гостите на Литературния фестивал.

1600 кв.м. изложбена площ, изключително наситена съпътстваща културна програма, премиери на най-новите книжни заглавия у нас, детска програма, десетки срещи с български и чуждестранни автори, преводачи и издатели, Литературен фестивал с над 100 гости Ви очакват на шест нива в Национален дворец на културата със специални предложения по случай коледите празници. На 14 декември (четвъртък) отново ще бъде връчена Годишната награда на Асоциация „Българска книга” за най-добър издателския проект „Златен лъв” - 2019 г. Събития Ви очакват и на щандовете на издателствата.

47-ият Софийски международен панаир на книгата и 7-мото издание на Софийския международен литературен фестивал се организират от Асоциация „Българска книга“ с подкрепата на Министерството на културата на Р България и Столична община и в партньорство с Международната организация на франкофонията, посолство на Швейцария в България, Френски културен институт, Софийски университет „Свети Климент Охридски“ и Национален дворец на културата.

Събитията са част от Културния календар на Столична община за 2019г.

текст: Организаторите

Къде:

НДК

Къде се намира:

пл."България" 1

Кога работи касата:

Понеделник до петък:
09:00 - 20:00
Събота и неделя:
10:00 - 20:00

Контакти:

02/916 63 00
02/916 64 00

Интернет страница:

http://www.ndk.bg/

Как да стигнем:

Тролей 1, 2, 5, 8, 9, Трамвай 1, 7, 6, Метростанция НДК

 

Последна редакция: 09.12.2019 г.

2022/ 2023

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център. Запишете се на БЕЗПЛАТЕН демо урок по избор от нашите курсове:- Ментална аритметика (4 до 12 г.)- Бързо четене ...

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център. Запишете се на БЕЗПЛАТЕН демо урок по избор от нашите курсове:- Ментална аритметика (4 до 12 г.)- Бързо четене (7 до 12 г.)- Финансова грамотност (8 до 14 г.)- Красив почерк (7 до 14 г.)- SmartyMатика (4 до 6 г.)Заявете своя интерес като попълнит ...

SmartyKids Младост и Център

2022/ 2023

4-14г.

-

SmartyKids Младост и Център

2022/ 2023 4-14г. -

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център. Запишете се на БЕЗПЛАТЕН демо урок по избор от нашите курсове:- Ментална аритметика (4 до 12 г.)- Бързо четене (7 до 12 г.)- Финансова грамотност (8 до 14 г.)- Красив почерк (7 до 14 г.)- SmartyMатика (4 до 6 г.)Заявете своя интерес като попъл ...

Спонсорирано
2022/ 2023

Арт курс Аниме герои и Манга

Арт клас за всички, пленени от магията на азиатските анимационните герои от филми и комикси и техния приказен свят. Желаещите, могат да се запознаят с техниките и пр ...

Арт клас за всички, пленени от магията на азиатските анимационните герои от филми и комикси и техния приказен свят. Желаещите, могат да се запознаят с техниките и правилата за тяхното създаване и да дадат воля на своето творческо въображение.Курсът е 12 седмичен, с едно посещение от два учебни часа ...

Матема

2022/ 2023

7+ г

12000 лв/мес*

Матема

2022/ 2023 7+ г 12000 лв/мес*

Арт курс Аниме герои и Манга

Арт курс Аниме герои и Манга

Арт клас за всички, пленени от магията на азиатските анимационните герои от филми и комикси и техния приказен свят. Желаещите, могат да се запознаят с техниките и правилата за тяхното създаване и да дадат воля на своето творческо въображение.Курсът е 12 седмичен, с едно посещение от два учебни ча ...

реклама
реклама