Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

СТАРТИРА ВИПУСК 5!

Курсът е разработен с надграждане на знания и развитие на умения за разпознаване и назоваване на емоциите, които децата изпитват. Преминават през процеса на осмислянето им и изграждане на адекватни реакции за изразяване на съответните емоции.

Емоционалната интелигентност е трудно постижима, но жизнено важна! Всички сме виждали възрастни хора, които не могат да управляват емоциите си, агресивни, избухливи и не знаят как да се държат като зрели и уравновесени хора. Както и потиснати, свръх чувствителни, мили и вечно страдащи хора, пак поради несправяне с емоциите. За да имаме добър живот е от изключителна важност да развиваме емоционалната си интелигентност и този процес е важно да стартира от ранна детска възраст.

Емоционалната интелигентност е способността на човек да възприема, разбира, управлява и използва емоциите си. Да реагира интелигентно, по социално подходящ начин и с емпатия. Децата са естествено центрирани и малките им светове са съсредоточени върху непосредствената им сфера на влияние...

Курсът се състои от десет последователни модула, провежда се понеделник и четвъртък.

За възрастова група 4-6 г. / 17:00 ч. до 18:00 ч.
За възрастова група 7-10 г. / 18:30 ч. до 19:30 ч.

*Само първият модул ще се проведе във вторник, веднага след ваканцията.
                                 
ПРОГРАМА:

✅ МОДУЛ 1 / 21.04.2020
ЕМОЦИИ И ЛИЦЕВИ ИЗРАЖЕНИЯ
Децата се въвеждат в смисъла на понятието Емоционална Интелигентност. Какво означават емоциите и как те са двигател на поведението и реакциите. Различните ситуации предизвикват различни емоции. Научават се на универсалните емоции.

✅ МОДУЛ 2 / 23.04.2020
ВЪЗПРИЕМАНЕ НА ЕМОЦИИТЕ
За да може детето да назове емоцията, която изпитва, първо трябва да я възприеме. Ако не си дават сметка за това, което чувстват, децата са склонни да реагират на „автопилот“ към външните стимули. В този модул се изучават лицевите изражения.

✅ МОДУЛ 3 / 27.04.2020
РАЗБИРАНЕ НА ЕМОЦИИТЕ
Поведението на децата е продиктувано от емоцията, която изпитват. В този модул децата се учат да разбират своите емоции, както и причината за възникването им. Включени са специално разработени игри, които развиват умението да се прави разлика между степента на емоциите, например раздразнен, ядосан, гневен и агресивен.

✅ МОДУЛ 4 / 30.04.2020
ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕМОЦИИТЕ
Когато детето знае как да разпознава и назовава своите емоции, то би могло да ги използва в различни ситуации. Както положителните, така и негативните емоции имат голямо значение за цялостното психоемоционално състояние на децата.

✅ МОДУЛ 5 / 04.05.2020
УПРАВЛЕНИЕ НА ЕМОЦИИТЕ
Децата се учат как да управляват своите емоции. Веднъж осъзнали в дълбочина емоционалното си състояние, децата имат възможност да се саморегулират. Те могат да овладеят емоцията и това по естествен начин променя и поведението им. Това е онзи миг, в който е важно да се направи разлика между възприятието и реакцията. В този модул се набляга на специално разработени техники за управление на емоциите.

✅ МОДУЛ 6 / 07.05.2020
ОВЛАДЯВАНЕ НА ЕМОЦИИТЕ
Децата се учат как да овладяват внезапно настъпили емоции. Учим децата на специални техники за намаляване на напрежението. Включените занимания развиват основни компетентности за невербален израз на чувства и изграждане на доверие.

✅ МОДУЛ 7 / 11.05.2020
ЕМПАТИЯ
Изключително важно е децата от малки да бъдат емпатични. Знанието, че тяхното поведение повлиява на другия е базата, върху която се гради емпатия. Включени са ситуационни игри, които развиват разбиране в децата за чувствата на другия.

✅ МОДУЛ 8 / 14.05.2020
СЕМЕЙНА СРЕДА И ЕМОЦИИТЕ
Емоционална интелигентност в семейството и сред роднини. Чрез ролеви игри и техники се изгражда модел за уважителен начин на самоизразяване. Често децата се тревожат да не наранят чувствата на най-близките си и заради това избират да потискат своите собствени. В този модул се набляга на изразяване пред родителите.

✅ МОДУЛ 9 / 18.05.2020
СОЦИАЛНА СРЕДА И ЕМОЦИИТЕ
Емоционално интелигентно отношение в приятелския кръг. Отработват се чувства и адекватно изразяване в училище или градинaта. От съществено значение е как детето се чувства пред авторитети и доколко може да постави личните си граници в такава среда. Свободата да осъзнаят чувствата и да се отстояват личните граници е ценно умение.

✅ МОДУЛ 10 / 21.05.2020
ПРЕГОВОР
Изготвяне на самостоятелен албум за спомен от курса и преговор на утвърдения материал. Връчване на сертификати за завършен курс в Академия за Емоционална Интелигентност.

* Родителите получават материали за упражнения с детето вкъщи и при нужда, препоръки за комуникация в семейната среда.
* В случай, че се наложи детето да пропусне занятие, има възможност за наваксване на 1 модул.
* Препоръчително е да заповядате 5 минути по-рано от обявения за започване час, за да може децата да си оставят връхните дрехи, обувките, раничките и да започнат навреме личностното си израстване в света на емоционално интелигентните хора!

Цена за участие в курса - 320 лв.
При ранно записване до 16.03.2020г., цената е 260 лв.
Най-късен срок за записване и заплащане - 10.04.2020г.

*Участието е активно само след записване чрез имейл и заплащане по банков път:

АКАДЕМИЯ ЗА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ
IBAN: BG37UNCR70001523010469
BIC: UNCRBGSF
Основание за плащане:
Курс "Емоционална интелигентност за деца"
Допълнителни пояснения: Имена на детето.

За получаване на подробна информация и записване:
info@eiacademy.bg или 0883 70 70 31
Повече за нас: www.eiacademy.bg

текст: Организаторите

*Необходимо е предварително записване:

За получаване на подробна информация и записване:
info@eiacademy.bg или 0883 70 70 31
Повече за нас: www.eiacademy.bg

Къде се намира:

бул. "Витоша" 50

Как да стигна:

Метростанция НДК, Тролей 1,2,9,5,8

С кола:

Синя зона за паркиране

Контакти:

088 370 7031

https://www.facebook.com/eiacademy.bg/
http://www.eiacademy.bg/

*Необходимо е предварително записване:

За получаване на подробна информация и записване:
info@eiacademy.bg или 0883 70 70 31
Повече за нас: www.eiacademy.bg

Последна редакция: 28.02.2020 г.

реклама
реклама