Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Борисова градина

18. 07 всички безплатно
Борисова градина 18. 07
всички     безплатно
Сподели:

На 18 юли Музейко е затворен, защото Музейковците ще ви очакват в Борисовата градина! Ще се впуснем в изследователски мисии с глайдери, комети, загадки и томбола с награди!

Очаквайте:

Отворено ателие, подходящо и за най-малките, където децата ще могат да си направят летящи хартиени комети, които веднага да полетят по поляните.

Пространството за изобретения Maker Space също ще се пренесе на открито, за да конструираме глайдери - любимите на децата безмоторни самолети.

Предизвикателството “Бързай умно" ще очаква младите откриватели с любопитни загадки сред зелените кътчета на Борисовата градина. Пъргавият ум и бързата крачка ще дадат преднина на всеки, готов да провери своите знания и съобразителност. Забавните отговори на скрити тайни ще превърнат търсенето в приключение с награди!

Тематични турове за цялото семейство ще ви запознаят с обитателите на Борисовата градина - дом на десетки видове птици и растения. Ще опознаете богатия растителен и животински свят, който често остава незабелязан в големия парк.

И още! Участниците в томболата ще могат да спечелят безплатна седмица в Лятната академия на Музейко и още награди!

Кога? 18 юли 2020 (събота) от 10:00 до 16:00 часа
Къде? Борисовата градина, Лятна естрада
Вход свободен

Събитието е част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община.

Музейко в парка се реализира и благодарение на нашите приятели от Olympus, Софийска вода, Веолия България, Spark и Genesis.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемиологични мерки за безопасност - капацитет и дистанция.

текст: Организаторите

Организатор:

Музейко

Организатор:

Музейко

Къде се намира:

Борисова градина

Как да стигна :

Метростанция Стадион Васил Левски
Автобус 204,604,72,75,76,84,9,94,505
Трамвай 10, 12, 18

С кола:

Може да се паркира на различни места в парка, въпреки че не знам колко е редно. Има безплатни паркинги около стадион Васил Левски и пред стадиона на ЦСКА.

Пие ми се вода:

Заведения и будчици из целия парк.

Пишка ми се:

Тоалетна до детския кът при слона.

Пие ми се вода:

Чешмички на различни места в парка, често изпочупени, но понякога работят. Тази към бул. цар Освободител между Ариана и слона, се води, че е с много хубава вода и Софиянци традиционно си наливат от нея.

Купи ми го:

Като един от най-посещаваните паркове, Борисовата градина е нападната от всякакви търговци на всякакви неща и особено такива, които таргетират детската психика - от балони с хелии, през захарен памук до зорб и колички. Обикновено пикът на търговците е събота и неделя, когато е и пикът на хората - през седмицата е много спокойно и приятно.

Последна редакция: 16.07.2020 г.

31. 05 - 2. 06

Богата и безплатна детска програма за 1-ви юни в Централни хали

Богата културна програма бележи откриващия уикенд на „Сцена Централни хали“. От 31 май до 2 юни сцената за култура, изкуства и наука във възстановените о ...

Богата културна програма бележи откриващия уикенд на „Сцена Централни хали“. От 31 май до 2 юни сцената за култура, изкуства и наука във възстановените от Kaufland България Централни хали ще е домакин на 14 събития, подходящи за всеки вкус и член от семейството, като всички активности са ...

Централни хали

31. 05 - 2. 06

всички

безплатно

Централни хали31. 05 - 2. 06
всичкибезплатно

Централни хали

31. 05 - 2. 06 всички безплатно
Централни хали31. 05 - 2. 06
всичкибезплатно

Богата и безплатна детска програма за 1-ви юни в Централни хали

Богата и безплатна детска програма за 1-ви юни в Централни хали

Богата културна програма бележи откриващия уикенд на „Сцена Централни хали“. От 31 май до 2 юни сцената за култура, изкуства и наука във възстановените от Kaufland България Централни хали ще е домакин на 14 събития, подходящи за всеки вкус и член от семейството, като всички активности ...

Спонсорирано
реклама
реклама