Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

парк НДК - кино Кабана

5, 6. 09 всички безплатно
Сподели:

Дневната програма на SoFest ще предложи представления, музикални, занимателни и образователни ателиета, и много, много изненади за малки и пораснали деца. Малчуганите ще могат да се потопят в света на музиката и изкуството на 5-ти и 6-ти септември от 10:00 до 17:00 часа.

През двата уикенд дни в Кино Кабана ще се проведе и тематичен SoFest базар с производители от България и Балканите.

Дневната програма за деца и SoFest базара са с вход свободен!

Акцентите в SoFest за деца са:

В SoFest MUSIC PLAY ще се включат с Музикално ателие, с което ще покажат на всяко дете какво е да си весел музикант. Всеки ще има възможност да получи своят първи урок на музикален инструмент или просто да посвирят заедно.

Чрез ателието на Роботика за ученици - ROBOTIKA.bg децата ще се докоснат до алгоритъма на програмирането, като същевременно се забавляват, играят и експериментират с вече създаден робот.

Ателие за загадки - SmartyKids Оборище и SmartyKids Стрелбище-Лозенец ще предизвикат малчуганите да се включат в приключение със закодирани числа, тайнствени ребуси и магически текстове. Децата ще разкриват загадки със силата на менталната аритметика и SmartyKids четене. А докато се забавляват ще развиват своите концентрация, умения за учене, любопитство и увереност при смятане и четене.

С Академия по математика „Сметало“ децата ще открият, че математиката може да е много забавна. Ателиетата на „Сметало“ са място, където всичко е поднесено под формата на предизвикателства и игри. Там малчуганите сравняват числа с помощта на 3D крокодил, играят геометрично бинго и строят симетрични космически кораби.

През целия ден на 5ти септември децата ще могат да участват в забавни научни демонстрации на лаборатория щанд на ДНК - детски научен клас , както и да се включат в две спиращи дъха интерактивни научни шоу програми. Заедно учим, докато се забавляваме!

Жени Лечева, която е актриса, певица, танцьор, художник, а вече и писател ще представи на SoFest 2020  нейната първа книга – роман за деца “Тайният ключ или приключенията на Тит и Ярмина” . Тя е и автор на илюстрациите. Това е детска книга за истинското приятелство, любовта, магията на чудесата, които могат да ни следват не само в приказките, но и в реалния живот. Стига да не се отказваме! И в двата уикенд дни Жени Лечева ще направи четения и игри за малчуганите.

Още от много мъничка проявява невероятен интерес към музиката. Жени Кринчева (на 10 години) свири на китара, пиано, укулеле, барабани, пее и прави първите си опити да пише музика. Вече три години Жени е член на Клуба на успелите деца на България към Фондацията на Димитър Бербатов за постижения в областта на музиката. И в двата уикенд дни на SoFest Жени ще изпълни нейни оригинални песни, както и ще направи премиера на последната си песен посветена на София.

Пинята плей ще зарадва всеки малчуган с весела рисунка на лице.

Очакваме Ви!

текст: Организаторите

Къде се намира:

пл."България" 1

Къде се намира:

В градинката на НДК - лятна открита сцена на ъгъла на улиците ул. "проф. Фритьоф Нансен" и булевард „Патриарх Евтимий“

Как да стигна:

Метростанция НДК, Тролей 1, 2, 5, 8, 9, Трамвай 1, 7, 6,

С кола:

Зелена зона за паркиране зона

 

Последна редакция: 01.09.2020 г.

реклама
реклама