Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Витоша планина

13. 09 всички безплатно
Витоша планина 13. 09
всички     безплатно
Сподели:

Някога, в подножието на Планината, мирно живеели Хора, които често обхождали пътеките й и изкачвали върховете й. Но лоша прокоба сполетяла Планината и по зелените й поляни и в бистрите й потоци се появила Смет. Тогава Хората тръгнали и цял ден вървели и събирали, събирали и вървели. За всяка торба Смет, получили килограм сливи, Планината оставила пътеките си отворени за тях и заживели щастливо.

Вдъхновени от познатата ни народна приказка, Софийски планински клуб Ви кани за пета поредна година на есенно-лятно почистване на любимата ни Витоша. Денят е 13-ти септември (неделя) от 10.00 часа, а пунктовете, на които ще събираме смет и раздаваме сливи ще са на четири локации и две планини!:

Витоша:
1. На поляната над село Железница, по пътеката за Черни връх, където има беседки.
2. Под Симеоновските езера, около дървената беседка (на 15 минути ходене от Симеоново по пътеката за Черни връх)
3. Около чешмата "Белята вода" над квартал Бояна.
4. Дендрариума на Витоша.

На всеки пункт през целия ден, желаещите ще могат да получат от нас празни торби за боклук и ръкавици. Срещу всяка върната торба с боклук, ние и Планината ще ви се отблагодарим с килограм сини сливи…може и повече сливи, ако ни върнете по-рядък боклук, като например: гума от трактор, стар телевизор, микровълнова и т.н.

Всички са добре дошли!
Очакваме Ви!

Организатор: Софийски Планински Клуб

Къде се намира:

Витоша планина

Последна редакция: 10.09.2020 г.

реклама
реклама