Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Музейко

18. 10 до 5г. 900 лв
Музейко 18. 10
до 5г.     900 лв
Сподели:


Тaзи неделя програмата е посветена на нашите най-малки посетители - децата до 5 години! Ето какво трябва да знаете, ако днес (18 октомври 2020) планирате да ни посетите:

Музейко работи на времеви интервали от 10:00 до 12:30ч.; от 13:00 до 15:30ч. и от 16:00 до 18:00ч. Билетът е на цена 9 лв. за всички и важи за един времеви интервал. Срещу 1 лв. за всеки билет можете да удължите престоя си за следващия времеви интервал.

Молбата ни е да закупите билетите си онлайн ТУК. Билети се продават и на касата на Музейко, но само ако капацитетът не е запълнен.

Време за игра: Природата художник
от 10:00 до 15:30
Направете си отпечатъци на есенни листа и вдъхновени от багрите навън ги подредете в есенен колаж. Ще имате на разположение инструменти от естествени материали и ще можете да се почувствате до природата навън!
Подходящо за деца над 2 години.

Време за игра: Цифрорибар
от 10:00 до 15:30
Елате да играем с вода! Ще улавяте цифрите от 1 до 10 във водата и ще се запознаете с последователността им.
Подходящо за деца от 2 до 5 години.

Време за игра: От лехата до тавата
от 10:00 до 15:30
Каква здравословна закуска можем да си сготвим? Какво да бъде първото ни ястие в менюто? Можем ли да си сготвим бъркани яйца? Какви продукти ще ни трябват и колко от тях. Имаме съдове за готвене. А салата? Можем ли да си направим вкусно зеленчуково пюре? А сандвич? И така нататък продължава играта с нарязване и смесване на продукти на открито, насърчавайки децата да влизат в ролята на готвачи и да помагат в кухнята.
Подходящо за деца над 2 години.

И още:

Отворена арт зона - Направи си водна молекула
Знаеш ли, че по-голямата част от твоето тяло е вода! И не само твоето - на всички живи организми на Земята. Една водна молекула се състои от два водородни атома, свързани с един кислороден атом. Днес в Музейко можеш да си направиш водна молекула от хартия и пухкава тел и да научиш още за уникалните свойства на водата!
Подходящо за най-малките ни посетители.
Попитайте на касата.

Научни закачки с Музейковците
Елате да разкрием мистериите на науката! Как се топят ледовете? Защо не потъва водолазът? Какво е електричеството? Кратки научни демонстрации увличат деца и възрастни в отговорите на тези въпроси.  Докато слушаме и участваме в интерактивните разкази на музейковците, учим биология, химия, физика, метеорология!
12:00 - 12:30 ч. I 15:00 - 15:30 ч. I 17:00 - 17:30 ч.
Подходящо за деца над 5 г.

Отворена лаборатория - Химично желиране
Знаеш ли, че можем да превърнем една течност в нещо твърдо? Как? Ако замразим вода, ще трябва дълго да чакаме…  Но ние ще използваме бърза, химична реакция! Трябват ни дъъъълги молекули, наречени алгинат и разтвор на подходяща минерална сол, която да ги накара да се съединят в неподвижна мрежа. Понякога готвачите правят същия експеримент пред своите клиенти, за да ги впечатлят. Сега в Музейко можеш да го направиш и ти!
Попитайте на касата.

Maker Space
Деца и родители ще могат да усетят духа на „Летящите машини“ като  измайсторят собствен безмоторен самолет - глайдер! С помощта на различни инструменти те ще могат да експериментират с формата на крилата и ще бъдат насърчени да работят в екип.
10:00-12:00 I 13:00-15:00 I 16:00-17:45

Строежко

Хайде да строим!
Голямата строителна зона в детския научен център посреща деца и любопитни възрастни от 1 до 99 години.
С помощта на хиляди строителни блокчета и дъсчици, големи лего кубчета в различни цветове и цветни карти за земя малките конструктори ще издигат своите най-високи кули, най-стабилни къщи, най-дълги писти или невероятни космически кораби, коли, самолети и животни.

Строежко е със специален акцент върху най-малките посетители на Музейко - от 18 месеца до 5 години. Образователните ползи са наистина много - логическо и пространствено мислене, сръчност и чувство за баланс, работа в екип и концентрация, творческо и когнитивно развитие, усъвършенстване на фината моторика.

Калната градинка

Калната градинка вече посреща малчуганите над 2 години в Музейко! Забавлявай се в оборудваното с 8 игрови зони пространство, стимулирайки когнитивното и физическото развитие на децата. Свободната игра е незаменима в ранна детска възраст.

текст: Организаторите

Къде:

Музейко

Къде се намира:

ул. Проф. Боян Каменов № 3, София 1700

Работно време:

https://bit.ly/35lqrsI

Контакти:

02/ 902 00 00

Интернет страница:

http://muzeiko.bg/bg

Как да стигнем:

Метростанция Г.М.Димитров
Автобусни спирки - МГУ: 123, 69, 70, 88, 676, 41, СБАЛ по онкология: 88, 280, 294, Г. М. Димитров: 102, 94

С кола:

има собствен паркинг - малък

Цена:

Деца до 2г влизат безплатно.
Деца от 2 до 18г - 12лв
Студенти - 10лв
Възрастни - 12лв
Пенсионери -10лв

Пие ми се вода:

Има диспенсър за вода, който се ползва безплатно.
И приятно кафене вляво от входа.

Пишка ми се:

Тоалетни има на всеки етаж. Има детски мивки.

Купи ми го:

До касата за билети има магазин за подаръци.

Достъпност:

Всички етажи на сградата са достъпни с асансьор.

Последна редакция: 15.10.2020 г.

реклама
реклама