Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Градската градина

чет 0-3 г безплатно
3-7 г
7-12 г
Сподели:

-    Извинете, къде се правят фирурките от глина?
-    А роботите къде са?
-    Къде са организаторите на рисунките върху стъкло?
-    Къде е пожарната кола?

Това са част от въпросите, които родителите питаха по време на Детския панаир, организиран от фондация Изиарт България в градинката пред Народния театър по случай първи юни – денят на детето.

Родителите бързаха след децата си, които пък не питаха, но знаеха, че искат да пипнат всичко, да опитат всичко, да разберат всичко. Защото на Детския панаир имаше много възможности за игра - десетки различни ателиета – по рисуване, рязане, моделиране, сглобяване, плетене, фотография, архитектура, декупаж, сапунена работилница, пясъчна работилница, рисунки на асфалт и какво ли още не. За всички възрасти и интереси – от капоейра за деца, сцена с детски изпълнения и игра по  музеите на София.

Имаше ли много деца? Разбира се, имаше деца през целия ден, дори и в най-голямата жега, но за всички имаше достатъчно място по пейките, някои родители сядаха по бордовете на фонтана, а отделни семейства лежаха или похапваха по тревните площи.

Една майка разправи, че не може да си тръгне, защото детенцето й вече три часа играе шах и не иска да се откъсва, друг татко чакаше дъщеря си до работилницата с вълна.

Разбира се, на щанда на София играе имаше също много хора. Децата искаха да изпробват всяка една игра. Някои от родителите казваха, че са научили за фестивала от нашия сайт, други искаха с нетърпение да им обясним какво правим, за какво пишем и какви събития има в София. А имаше дори и хора, които толкова добре познаваха сайта, че бяха готови да ни помогнат със съвети за развитието му и с идеи как да го направим по-полезен.

Уморени ли сме след Детския панаир? Да!
Щастливи ли сме? Да!
Искаме ли всеки ден да е първи юни и да има Детски панаир? Даааааааааааааааааа!

Организатори:

Фондация Изиарт България

www.easyartbg.com
https://www.facebook.com/Easyart-Bulgaria-153399914770188/

Къде се намира:

Градската градина

Как да стигна:

Метро - станция Сердика
Тролей 9
Трамвай 10, 12, 18

С кола:

Синя зона - 2 лв/ч, SMS на 1302, до 2 часа
Работни дни: 8 - 19 ч, събота: 8 - 14 ч.
Има паркинги в района около Народен театър "Иван Вазов", които са синя зона.

Организатори:

Фондация Изиарт България

www.easyartbg.com
https://www.facebook.com/Easyart-Bulgaria-153399914770188/

Последна редакция: 08.01.2019 г.
Прочетена: 1148 пъти

реклама
реклама