Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

OBORISHTE 5 Gallery and Hall

14. 02 семейни 1000 лв
1200 лв
Сподели:

Точно в Деня на влюбените, на 14 февруари от 11.30ч. в красивата зала "Оборище"5 трио Дивертименто ще зарадва своята детска публика с поредната музикална приказка. Този път приказни истории ще разказва... Балетът..

Ще прозвучат изящни фрагменти от някои от най-прочутите и обичани балети в историята като „Лебедово езеро“, „Лешникотрошачката“, „Шопениана“ и „Силвия“ в комбинация с вихрения ритъм на Танца със саби из балета „Гаяне“ или пък любовното Адажио от „Спартак,“ познато на децата от филма „Ледена епоха“. А финалът (по традиция) ще е български и нестинарски. Ще имаме и истински малки (и пораснали) балерини, защото пред вас ще оживеят и Захарната фея, и Куклената фея, и малките лебедчета...

Гост- солисти на програмата са танцьорите от балет “Синтез“ към НЧ “Алеко Константинов 1897“ с художествен ръководител Катя Ангелова. Балетът ще разказва, а вие ще се потопите в красивия свят на това най-приказно изкуство. Музикантите Грациела Панайотова, София Радилова и Младен Тасков посвещават тази програма на 180-тата годишнина от рождението на Пьотр Илич Чайковски, а останалите композитори, чиито балети ще разказват приказки са Лео Делиб, Александър Глазунов, Арам Хачатурян и Марин Големинов. Актрисата Даниела Йорданова е водещ на програмата, сценарист- Лилия Големинова, а режисьор на тази балетна феерия е Росица Костова.
Очакваме Ви!

На 14 февруари 2021 (неделя), от 11:30 часа, в зала „Оборище 5“.
Билети от 10/12лв. на касата на зала „Оборище 5“.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата на РБългария.

текст: Организаторите

Къде се намира:

ул. "Оборище" 5

Как да стигна:

Тролей 1,11,2,4, Трамвай 22,20

С кола:

Зелена зона за паркиране

Контакти:

http://oborishte5.com/

Последна редакция: 11.02.2021 г.

реклама
реклама