Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

София Тех Парк

15, 16. 05 всички -
София Тех Парк 15, 16. 05
всички    
Сподели:

Защо да имаме надежда за едно по-добро утре? Отговорите от легендарната изследователка на шимпанзетата и посланик на мира на ООН д-р Джейн Гудол.

XI Софийски фестивал на науката – от вируси и ваксини, през фалшиви новини и психология на самотата, Големия взрив и молекулните машини, до прераждането на отпадъците и екологията. Много от темите са посветени на Конференцията на ООН за климатичните промени COP26 и спешните мерки, които трябва да предприемем, за да избегнем климатична катастрофа.

Заедно с фестивалните партньори събираме изключителна плеяда от учени от България и 12 страни по света, сред които водещи световни експерти. По традиция специално представяме и успешни жени учени.

Реалността, пред която човечеството се изправи през последната година и половина, недвусмислено доказа колко значима е ролята на науката в ежедневието и за бъдещето ни. Толкова много от картите в ръката ни днес зависят от знанията, нашето критично мислене и доверието към учените.

Очакваме ви с вашите приятели, деца и близки в София Тех Парк на 15 и 16 май за поредната доза вдъхновение!
Повечето събития за безплатни, а само малка част са на символична цена от 5 лева.

Вижте пълната програма на фестивала и вземете своя пропуск или билет от тук: bit.ly/32w5Jo8
Софийският фестивал на науката се организира от Британски съвет България (British Council Bulgaria), под патронажа на Министерство на образованието и науката, в партньорство със Столична община.

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община.

www.sofiasciencefestival.bg

текст: Организаторите

Къде се намира:

бул. Цариградско шосе №111Б

Как да стигна:

Автобус - 84, 306, Тролей - 5, 8

Контакти:

http://sofiatech.bg/

 

Последна редакция: 28.04.2021 г.

реклама
реклама