Абонирай се
информация според възрастта

реклама
реклама
 
Сподели:

Парк върху остров, няколко моста, включително и дървен, езеро, много зеленина и още куп изненади ви очакват в любимия парк на Пазарджик „Свобода”. Напълно обновен и освежен преди няколко години, островът, който е на бреговете на р. Марица, посреща всеки ден гости не само от града, а и от половин България. Благодарение на магистралата паркът е достатъчно близо и за семейства с деца от Стара Загора, от Пловдив и от София например. Точно три такива се събрахме на обиколка из „Свобода” преди месец.

Любимата атракция за малчуганите, разбира се, е зоопаркът. Не е голям, но пък е разнообразен, а животните са на изключително „достъпно” разстояние. Тигрите буквално можеха да оближат пръстите на сина ми. Освен големи котки, има още бобри, сърни и елени, козички и муфлони, коне и понита, много птици, зайци и маймуни.

Само на стотина метра от сибирските тигри децата ги очакват други страховити гиганти. Доста сполучливи фигури на различни видове динозаври  са се разположили между единия бряг на реката и една от детските площадки. Можете да ги пипате, да ги снимате, да ги яздите и дори да си заврете ръката между зъбите на Ти – Рекс.

Докато децата проучват пързалките и пясъчника, родителите могат да поседнат за кафе в едно от непретенциозните капанчета с добра видимост към площадката. Следва разходка-гоненица между градини с рози и фонтани от времето на Фердинанд. За семействата със спортен дух има напълно обновено многофункционално игрище със съблекални и душове.

За позначавите на приказки пък е специалният кът с огромни фигури на Пепеляшка, Малкият принц и…като отидете, ще разберете.

автор: Ралица Николова

Последна редакция
15.09.2017 г.

реклама