Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

За втора поредна година през месец юли Музикалният театър представя любимите музикални приказки на децата на откритата лятна сцена Кино „Кабана“ в парка на НДК. Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община. От 3 до 25 юли всяка събота и неделя от 11 часа децата на София ще се срещат с вълнуващите приключения на героите от нашите музикални приказки: „Ян Бибиян”, „Котарък Шарл“, „Златното петле“ и „Да целунеш принцеса“.

На 3 юли (събота) и на 25 юли (неделя) от 11 часа на сцената на Кино „Кабана“ малките зрители ще се насладят на детското музикално фентъзи „Ян Бибиян“. Те ще проследят със затаен дъх приключенията на пакостника Ян Бибиян, който се сприятелява с дяволчето Фют и попада в подземното царство на магьосника Мирилайлай. Ще успее ли хлапето-немирник да излезе отново на горната земя, кой ще му помогне и дали доброто ще победи накрая – децата ще разберат в края на тази увлекателна музикална приказка.

На 4 юли (неделя) и 24 юли (събота) от 11 часа на лятната сцена Кино „Кабана“ талантливите артисти на Музикалния театър с много музика, танци и цветни изненади ще представят мюзикъла за деца „Котаракът Шарл“ по мотиви от любимата приказа на Шарл Перо „Котаракът в чизми“. Нима има някой, който да не е чувал за онзи странен котарак, хитроумен и бъбрив, обут в чизми и с шапка с огромно перо, който помага на своя беден приятел Жан да се ожени за най- красивата принцеса? А има ли по-голямо приключение от това с песен да преминеш през всички препятствия с най-верния си приятел?

На 10 юли (събота) и на 18 юли (неделя) от 11 часа на лятната сцена Кино „Кабана“ гледайте детския мюзикъл „Да целунеш принцеса”. Спектакълът е адаптация по приказката на Андерсен „Принцесата и свинарят“, написана от Панчо Панчев – Дядо Пънч. Ще видите една забавна и поучителна история за капризната принцеса и принца, който става свинар, за да докаже, че в живота по-ценни са истинските неща като аромата на розата и песента на славея.

Само на 11 юли (неделя) от 11 часа гледайте „Златното петле” – мюзикъл за Хитрата лисица и Сивия вълк, когото всички мислят за лош. Вълкът трябва да отгледа Златното петле, излюпено от яйцето, което Лисицата успява да отмъкне от двора на баба и дядо. Петлето нарича Вълка свой баща - за него той е най-добрия, най-умния и най-смелия, защото е неговия татко. Вълкът за първи път се чувства щастлив, защото е обичан. В края на спектакъла той се обръща към децата с думите: „Деца, обикнете ме, моля ви! Аз съм добър, честна дума!”

Билети на сайта https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2021-07 и на касата на Музикалния театър 02/ 943 19 79. Един час преди всеки спектакъл и в Кино „Кабана”. Заповядайте!

текст: Организаторите

Къде се намира:

пл."България" 1

Къде се намира:

В градинката на НДК - лятна открита сцена на ъгъла на улиците ул. "проф. Фритьоф Нансен" и булевард „Патриарх Евтимий“

Как да стигна:

Метростанция НДК, Тролей 1, 2, 5, 8, 9, Трамвай 1, 7, 6,

С кола:

Синя зона за паркиране

 

Последна редакция: 01.07.2021 г.

реклама
реклама