Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

кино Кабана - парк НДК

8. 08 1-15г. безплатно
кино Кабана - парк НДК 8. 08
1-15г.     безплатно
Сподели:

Вторият концерт от таз годишната лятна поредица „КОНЦЕРТИ ЗА МАЛЧУГАНИ И ВЕЛИКАНИ“ е посветен на темпераментните латино ритми за най-малките с певицата Ире Васкес от Куба и перкусиониста Хесус Ел Кийо  от Испания.

Деца и родители са поканени да участват в музикалните предизвикателствата на „Концерти за малчугани и великани“, като тази неделя е специално посветена на латино музиката. Това са забавни музикални концерти и занимания, игри и творчески работилници с образователно – познавателни разговори с утвърдени музиканти, които ще разказват за красотата на музиката и спецификата на отделните латино инструменти, които перкусиониста от Испания Хесус Ел Кийо ще демонстрира пред децата, а те ще могат да засвирят с тях. Малчуганите ще имат възможност да видят, пипнат и експериментират с всеки инструмент, докато певицата Ире Васкес от Куба, ще акомпанира на пианото, ще пее и ще учи децата на темпераментни кубински танци.

     Вероятно на мнозина от родителите, особено на любителите на латиното, са познати чаровната певица и пианистка Ире Васкес и перкусиониста Хесус Ел Кийо, които от доста години са сред най-харесваните латино музиканти на родната сцена. Ире Васкес е талантлива кубинска певица, която от 15 години твори и живее в България, заедно със съпруга си Хесус Ел Кийо от Толедо, Испания. Ире, заедно с нейната формация от музиканти е виновна за едни от най-добрите латино вечери в редица елитни заведения из страната, а на 8 август в Кино „Кабана“ Ире и Хесус специално ще се посветят на децата в София.

    „КОНЦЕРТИ ЗА МАЛЧУГАНИ И ВЕЛИКАНИ“ ви очакват в добро настроение и усмивки за латино музика и танци за деца, игри и образователна викторина. Събитието се организира с програмата на Столична община – Лятна програма.

08.08. (неделя)  11 часа
Латино ритми от Куба и Испания – музикален уъркшоп за деца
С участието на Ире Васкес (Куба ) - вокали, пиано и Хесус Ел Кийо (Испания) – перкусии
За деца от 1 до 15 г., вход свободен

Организатор: Концерти за малчугани и великани

Къде се намира:

пл."България" 1

Къде се намира:

В градинката на НДК - лятна открита сцена на ъгъла на улиците ул. "проф. Фритьоф Нансен" и булевард „Патриарх Евтимий“

Как да стигна:

Метростанция НДК, Тролей 1, 2, 5, 8, 9, Трамвай 1, 7, 6,

С кола:

Синя зона за паркиране

 

Последна редакция: 04.08.2021 г.

реклама
реклама