Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Въжен град "Рилко"

- 3-7 г 200 лв
7-12 г 300 лв
Оцени:
Сподели:

Самоков ни изненада с много детски катерушки и места за деца.

За най-малките е изцяло обновената градина в центъра – преди супермаркетите. Там катерушките са нови и много разнообразни, фонтаните работят, настилките са нови, има пейки, кошчета и всичко е ново и красиво.

Ние обаче се насочихме към големия парк -  „Туристическа градина“. Паркът е с огромни иглолистни дървета. Отново има много играла, някои по-старички, фитнес на открито, хамаци с къщичка с книги за четене.Нашата цел беше въженият парк „Рилко“. Разделен е на два прехода – по-лек и по-тежък.  Съответно – 2лв и 3лв за преход. Децата са обезопасени, не е нужно да прехвърлят карабинери, механизъм върви по металното въже и преминава заедно с тях. Атракционът издържа хора до 120 кила, така че не е само за деца, обикновено и аз се качвам, но този път нещо ме хвана страх да не се орезиля. Следващият път няма да пропускам, защото сега съжалявам.

Работното време е всеки ден от 11.00 до 19.00ч.Малките маймунки минаха и по двата прехода, но въпреки че са катерачи по природа – вторият ги озори бая, на места си е тежичък, но пък ние му намерихме цаката и преходите, които не успяваха да преминат ги минаваха като тролей.
Да, и двата прехода завършват с тролей.В парка има и много приятни заведения, към които също има и детски кътове на открито.

За по-любознателните може да отидете в музея на града, където ще да видите „самоков“, няма да го описвам, само ще ви подскажа, че сам кове.

Една много приятна и лежерна еднодневна разходка от София. Само да подскажа, че ако ви става лошо по завоите, освен царският път до Самоков има и път през Дупница, който е по-дълъг, но пък почти няма завои.

Приятна разходка!

Къде се намира:

Самоков

Виж на картата

Как да стигна:

на 60км от София

Последна редакция: 15.12.2017 г.
Прочетена: 924 пъти

пон - пет

ПОЛУДНЕВНИ АНГЛИЙСКИ ЗАНИМАЛНИ

Jolly Kids е пространство за щастливо учене на английски за деца на 3-7 г. Обучението се случва под формата на полудневни бутикови занимални, където децата прекарват по 4 ч. всеки ден, потопени в английска сред ...

Jolly Kids

пон - пет 3-7г. -
реклама
реклама