Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Витоша планина

11. 09 всички безплатно
Витоша планина 11. 09
всички     безплатно
Сподели:

Някога, в подножието на Планината, мирно живеели Хора, които често обхождали пътеките й и изкачвали върховете й. Но лоша прокоба сполетяла Планината и по зелените й поляни и в бистрите й потоци се появила Смет. Тогава Хората тръгнали и цял ден вървели и събирали, събирали и вървели. За всяка торба Смет, получили килограм сливи, Планината оставила пътеките си отворени за тях и заживели щастливо.
Вдъхновени от познатата ни народна приказка, Софийски планински клуб Ви кани за шеста поредна година на есенно-лятно почистване на любимата ни Витоша. Денят е 11-ти септември (събота) от 10.00часа, а пунктовете, на които ще събираме смет и раздаваме сливи ще са на четири локации!:

Витоша:
1. Хижа "Алеко"
2. Под Симеоновските езера, около дървената беседка ( на 15 минути ходене от Симеоново по пътеката за Черни връх )
3. Около чешмата “Белята вода” над квартал Бояна.
4. Квартал Бистрица, края на алеята Гаунка ( по пътеката на Витоша 100,при лостовете и беседката в края на автомобилния път над селото)

На всеки пункт през целия ден, желаещите ще могат да получат от нас празни торби за боклук и ръкавици. Срещу всяка върната торба с боклук, ние и Планината ще ви се отблагодарим с килограм сини сливи…може и повече сливи, ако ни върнете по-рядък боклук, като например: гума от трактор, стар телевизор, микровълнова; шаси от изоставен автомобил и т.н.

Всички са добре дошли!
Очакваме Ви!

текст: Организаторите

Къде се намира:

Витоша планина

Последна редакция: 09.09.2021 г.

реклама
реклама