Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

online

окт 15+ безплатно
Сподели:

Три онлайн събития ще запознаят деца и младежи с музикалното програмиране, в рамките на Европейска седмица на програмирането
За пета поредна година Сдружение „Алтернативен свят Оренда“ организира три онлайн събития по музикално програмиране, в рамките на петото издание на най-голямата европейска инициатива за дигитално образование „Запознайте се и програмирайте“ към Европейска седмица на програмирането (9 - 24 октомври 2021 г.).
Събитията ще представят различни начини, с които участниците да се научат сами да сътворяват музика, вдъхновени от музикалното изкуство и благодарение на възможностите, които предоставят съвременните компютърни технологии. Синтезатори, секвенсъри, ефект процесори, дигитални рекордери, семплиране са само част от думите, с които описваме музикалното програмиране. Срещите са подходящи за начинаещи младежи на възраст между 15 и 24 години.
Събитията са подходящи за обогатяване знанията на учениците от общообразователните училища, училищата по изкуства във връзка с изучавания учебен материал по дисциплините „Музика“ и „Изобразително изкуство“, запознавайки ги с принципите и възможностите за работа със съвременните средства и технологии. Според учебните програми се предвиждат учебни часове за наблюдение в извънучилищна обучаваща среда. Поради това трите събития, които организира Сдружение „Алтернативен свят Оренда“ са чудесна възможност за учители и ученици.
По-долу представяме кратко описание на всяко събитие, както и начините, по които можете да се запишете за участие.

„Линеарни ритмики“
На 16.10.2021 г. (събота) от 11 ч. ще се проведе първото събитие „Линеарни ритмики“. Артистите Николина Минчева и Любомир Минчев ще запознаят участниците с основни елементи и софтуери за създаване на произведения, преплитайки музикално и визуално изкуство чрез своя аудио-визуален проект. „Линеарни ритмики" работи на сетивно ниво, оказвайки звуково и визуално въздействие върху публиката. В същността си, синтеза между музиката и графиките, отвеждат в едно материализирано музикално пространство. Анимираните фрагменти, оживяват с динамиката на звуковата вълна, която от своя страна става по-гъвкава с помощта на дигиталните инструменти. Музикалната форма е създадена посредством записани семпли от различни акустични източници, преминаващи през дигитални трансформации.

MUSIC EXPLORATION
Второто събитие е на 17.10.2021 г. (неделя) от 16:00 ч. MUSIC EXPLORATION ще ни въведе в творческия свят на Десислав Георгиев (AuroraX), който се занимава професионално със сътворяването на електронна музика за различни проекти: филмови саундтраци и теми, фонова музика за сцени с научни и образователни проекти, аудиопиеса, музика за фолклорен пърформанс. Един от акцентите в събитието е създаването на аудиопиеса по театрален спектакъл. Повече за творческия процес ще разкажат актрисата и драматург Маргарита Петрова и пианиста и композитор Милена Великова.

„Интелигентната музика 5“,
Третото събитие от поредицата е „Интелигентната музика 5“, което ще се проведе на 30.10.2021 г. (събота) от 13:00 ч. Петото издание на „Интелигентната музика“ ни отвежда в звукозаписното студио на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство “Проф. Асен Диамандиев” – гр. Пловдив, за да проследим отблизо процеса по звукозапис, обработка и мастеринг. Звуковият инженер гл. ас. д-р Тихомир Радев и фасилитаторите на събитието ще запознаят участниците с основните елементи на музикалното програмиране и ще обсъдят конкретни идеи за работа с музикален софтуер.

Трите събития ще се проведат във виртуална стая на платформа ZOOM: https://us02web.zoom.us/j/2665883150?pwd=OTV2UFdWT1pHMGFYZlNibDdNWXhsdz09
Може да заявите своето участие в събитията на: world.orenda@gmail.com или facebook страницата на „Алтернативен свят Оренда: Алтернативен свят Оренда/ Alternative world Orenda | Facebook.

Настоящите събития се осъществяват благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.

текст: Организаторите

Къде:

online

Къде се намира:

online

Последна редакция: 11.10.2021 г.

31 Окт Нед 2021

Народните будители - Петър Берон

Кой е той? Кога е живял? Какво е направил? Защо е важно да знаем за него?В тази еднократна среща ще запозная децата с живота и делото на един от българските будители ...

Кой е той? Кога е живял? Какво е направил? Защо е важно да знаем за него?В тази еднократна среща ще запозная децата с живота и делото на един от българските будители - Петър Берон.Ще прочетем кратък текст за него, ще го обсъдим и ще се опитаме да запомним основните важни моменти. Ще използваме метод ...

online

1000 ч

7-11г.

1500 лв*

online

1000 ч 7-11г. 1500 лв*

Народните будители - Петър Берон

Народните будители - Петър Берон

Кой е той? Кога е живял? Какво е направил? Защо е важно да знаем за него?В тази еднократна среща ще запозная децата с живота и делото на един от българските будители - Петър Берон.Ще прочетем кратък текст за него, ще го обсъдим и ще се опитаме да запомним основните важни моменти. Ще използваме ме ...

реклама
реклама