Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

online

10. 11 родители безплатно
online 10. 11
родители     безплатно
Сподели:

"Първи стъпки" тръгва на работа и ще поговорим как може жената да бъде в равностойно положение в работната сила, за да съхрани себе си.

 Impact Drive Foundation e eкип от дами, които вярват, че работещите майки винаги са били безименните герои на обществото. От повече от година IDF разработва проект за подкрепа именно на нея - жената, сдобила се с деца, която се е върнала на работа и се е превърнала в работеща майка, домакиня, съпруга и жена. Ще поговорим как може жената да бъде в равностойно положение в работната сила, за да съхрани себе си.

 На какво може да разчита от работодателя майката при връщането си на работа?
 Какви са алтернативите на майката да работи без да има работодател?
 Каква е ролята на таткото, когато майката работи?
 Как майката да се справя с домакинските задължения, докато работи?
 Как да се погрижи за жената в себе си, предвид грижите за всички около нея?

 Веселина Панайотова има 15 години опит в корпоративния сектор на управленски позиции, където е ръководила екип от 200 човека. Преди 2 години стартира екип от майки, вдъхновена от опита си в САЩ. Близката работа с гражданския сектор от друга страна ѝ дава поглед върху съществуващи и неизползвани възможности за постигане на баланс между работния и личен живот на работещата майка в България. За задълбочаване на знанията си по темата започва магистърска програма към СУ по икономика и право. Вярва, че за да има достоверност, е нужно теориите да бъдат преживяни от първа ръка. Най-големите си уроци е получила от живия живот, благодарение на съпруга си и двете им деца на 13 и 5 г.

 Теодора Иванова-Вълева е multitasker, който вярва, че промяната идва от нас и само когато сме заедно. Професионалният й живот от много време е свързан с дизайн и управлението на грантови схеми, проекти и програми от различен мащаб. Работи за кратко в публичната власт и в частното управленско консултиране, но намира страст и смисъл в работата в неправителствения сектор и хората, работещи за каузи. Силно се интересува от това как те да бъдат ефективни, въздействащи и успяващи в мисиите си. Дейността ѝ в подкрепа на организациите е свързана с участие в проекти, менторство, обучение, помощ при създаването на фъндрейзинг и бизнес планове, организационни, комуникационни и управленски стратегии, лекции, консултиране и други. Темата за майчинството я ангажира още през 2006 г., когато заедно с екипа на Сдружение "Настоящи и бъдещи майки", вкл. като негов председател, постигат промяна в закона, даваща право на майката на 1 г. платено майчинство. Със СНБМ работят и по редица други проекти, засягащи отглеждането на деца в България. Майка е на две момичета и активно работи.

 Сряда, 10 ноември от 14:00

Срещата ще се проведе тук:
Фейсбук страницата на списание "Кенгуру".
YouTube каналът на списание "Кенгуру"

текст: Организаторите

Къде:

online

Организатор:

Списание Кенгуру

Организатор:

Списание Кенгуру

Къде се намира:

online

Последна редакция: 04.11.2021 г.

реклама
реклама