Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

online

27. 11 родители безплатно*
online 27. 11
родители     безплатно*
Сподели:

Всяко дете се ражда със „Златна мина‘‘ в себе си – потенциалът за развитие, който притежава. За да бъде разгърнат и развит този потенциал, е необходимо възрастният, който полага грижи за детето, да разпознава инициативите му и да ги подкрепя по подходящ начин. Зад всяка инициатива на детето стои ‘‘енергиен поток‘‘. Използвайки този поток, можем да му помогнем да научи възможно най-много неща от дадена ситуация.

Марте Мео (‘‘със собствена сила“) е изключително конкретен и практичен метод , който цели да помогне на родителите да открият възможностите за развитие ‘‘златните дарове‘‘, така че да насърчат самия процес на развитие. С помощта на видео заснемане на ежедневни ситуации между възрастен и дете Марте Мео дава ясни и специфични стъпки за това КОГА (точно в кой момент), КАКВО (конкретни действия) и ЗАЩО (разбиране на смисъла на действията) да бъде направено от възрастния в комуникацията с детето, за да се насърчи развитието му.
Методът е създаден от Мария Аарт, която е световно признат експерт в своята област. Още през 70-те години на миналия век, тя започва да го развива докато работи с деца с аутизъм, които имат нужда от подкрепа в развитието на своите социални и комуникативни умения. Към момента Марте Мео е познат в 52 държави и се използва от различни групи хора и сдружения - родители, учители, педагози, педиатри, терапевти, медицински лица, лекари и други.
В рамките на уебинара ще имате възможност да научите от самата Мария Аарт подробности за метода, които ще бъдат онагледени с разнообразни видеа.

За Ваше удобство е предвиден превод от английски език.

27.11.2021г. ор 16.00часа

Запазете си място тук: https://bit.ly/3E8NUMq

текст: Организаторите

Къде:

online

Организатор:

Академия за родители

Организатор:

Академия за родители

*Необходимо е предварително записване:

Запазете си място тук: https://bit.ly/3E8NUMq

Къде се намира:

online

*Необходимо е предварително записване:

Запазете си място тук: https://bit.ly/3E8NUMq

Последна редакция: 25.11.2021 г.

реклама
реклама