Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Алеко

22. 01 всички безплатно
Алеко 22. 01
всички     безплатно
Сподели:

Фондация „София – европейска столица на спорта“ ви кани на Витоша зимен фест 2022. Елате на 22 януари, събота на хижа Алеко за да станете част от Световния ден на снега под мотото „Открий, забавлявай се, изживей“.

Спускане с шейни, гигантски слалом, ски-алпинизъм, спринтово ски-бягане, детски игри и много, много забавни надпревари. Състезанията с шейни ще бъдат на семеен принцип с изискване за участие на дете и родител(роднина). Участието е със собствени шейни и екипировки.  Заявки за участие: Записванията ще бъдат на място в деня на Феста от 10.00 ч. до 10.45 ч. в шейни зоната над хижа Алеко.

И още: уникалното за България велосипедно спускане на сняг за време. Сноубайк – най-новата дисциплина в колоезденето, ще направи своя официален световен дебют в точно този ден край х. Алеко. Фестивалът е новатор в провеждането на спускане за време по сняг с колела, а тъй като дисциплината е съвсем нова и наскоро утвърдена от международните структури, на практика състезанията на Витоша и първенството на Франция се явяват първите в света, организирани и официално приети в календара на Световния колоездачен съюз.

„Столична община и „София – евростолица на спорта“ организират този спортен празник за седма поредна зима, като целта е да излязат повече хора в планината, на чист въздух сред природата. Поканени за участие са всички, които обичат Витоша и спорта, много забава ще има и на първата на Витоша „Шейни зона“, която ще работи за втора поредна година.

ДЕМОНСТРАЦИИ, ЗАБАВА И НАСТРОЕНИЕ: Програмата за Феста в събота предвижда още множество демонстрации, състезания, забавни игри и викторини. Наред с надпреварата по ски-бягане, всеки ще може да получи първи уроци и да пробва безплатно „писалките“. На импровизираната сцена пред х. Алеко са предвидени още много активности, викторини, планинарски песни, конкурси и др.

Организатори на Зимния фест, наред с Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и Столична Община, са Българска федерация по ски, Витоша ски АД, Сдружение „Маратон”, Консепт криейтив, Българска федерация по катерене и алпинизъм, Ски-клуб „Александър логистик“, Сдружение на „Витошки ски и сноуборд училища и клубове”. Програмата предвижда още множество демонстрации, състезания, забавни игри и викторини. Наред с надпреварата по ски-бягане, всеки ще може да получи първи уроци и да пробва безплатно „писалките“. Фестът включва още планинарски песни на импровизираната сцена, забавни игри и викторини с награди.

„Открий, забавлявай се, изживей!“ с Витоша Зимен Фест – събота, 22 януари, след 10 ч. на хижа Алеко.

Още подробности тук

текст: Организаторите

Къде:

Алеко

Къде се намира:

Витоша

Как да стигна:

До Алеко можете да стигнете с кабинков лифт -информация: https://skivitosha.com/, както и на  тел:0882 111 480
Автобуси 64, 93
Качването с кола е позволено през работни дни и през почивни дни без времевия диапазон 11-14 часа.

С кола:

Има голям паркинг до станцията на кабинковия лифт, когато има прекалено много коли, се паркира край пътя.

 

Последна редакция: 20.01.2022 г.

реклама
реклама