Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

НДК

вто
-
нед
всички безплатно
Оцени:
Сподели:

Между 12 и 17 декември 2017г. в Национален дворец на културата ще се проведе Петият Софийски международен литературен фестивал - платформа за съвременна литература и култура, който се фокусира върху диалога между писателите и обществото, популяризира четенето и езика и разкрива многобройните взаимовръзки на литературата с останалите изкуства.

Фестивалът се провежда по време на Софийския международен панаир на книгата и тази година международният фокус е литературата на Вишеградската четворка - Полша, Словакия, Унгария и Чехия.

В програмата на фестивала участват 12 чуждестранни писатели, 60 български автори и 21 модератори. Освен срещи с тях, програмата включва обзорни дискусии, изложби;  литературен конкурс за студенти; богата детска програма, съпътстващи събития и др.

Детската програма е важен модул в програмата на фестивала и предлага различни по формат събития. Целта е да се постигне образователно – забавният момент в общуването между децата и книгите.
Сред акцентите са проектът „От деца за деца“, който представя книга, изцяло написана и илюстрирана от деца, среща с писателките Юлия Спиридонова – Юлка, Петя Кокудева, чешката писателка Ива Прохазкова, „Приказки за горите и животните“ – събитие с кауза, организирано от WWF България. По време на ателие „Шарената черга“ илюстраторката Мария Вълкова ще покаже на децата как е  нарисувала картинките за книгата на Йордан Радичков.
   
За повече информация:
http://www.literaryfest.org/
https://www.facebook.com/sofialiteraryfest

------
 Софийският международен литературен фестивал е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г. и се провежда с подкрепата на Министерство на културата на България, Столична община, Международния Вишеградски фонд, в партньорство с  Полския културен институт, Посолството на Словакия, Унгарския културен институт и Чешкия културен център.

Организатор: Асоциация „Българска книга“.

Къде се намира:

пл."България" 1

Виж на картата

Кога работи касата:

Понеделник до петък:
09:00 - 20:00
Събота и неделя:
10:00 - 20:00

Контакти:

02/916 63 00
02/916 64 00

Интернет страница:

http://www.ndk.bg/

Как да стигнем:

Тролей 1, 2, 5, 8, 9, Трамвай 1, 7, 6, Метростанция НДК

С кола:

Зелена зона

Последна редакция: 30.11.2017 г.

пон - пет

ПОЛУДНЕВНИ АНГЛИЙСКИ ЗАНИМАЛНИ

Jolly Kids е пространство за щастливо учене на английски за деца на 3-7 г. Обучението се случва под формата на полудневни бутикови занимални, където децата прекарват по 4 ч. всеки ден, потопени в английска сред ...

Jolly Kids

пон - пет 3-7г. -
реклама
реклама