Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Националният природонаучен музей при БАН ви кани на първата от серия работилници за научна илюстрация, които организираме заедно с Дружеството на анималисти, флористи и научни илюстратори/ДАФНИ.

 На 4 юни Деница Пенева ще проведе две работилници на тема „Да нарисуваме символа на София - голям синигер“.

 От 10:30 до 13:00 часа за участници до 14 години. По време на заниманието придружителите на участниците могат да разгледат музейната експозиция безплатно.

 От 14:30 до 17:00 часа за участници над 14 години.

По време на заниманието Деница ще покаже как работи научният илюстратор – от проучването на обекта до най-важните черти, които трябва да бъдат представени при илюстрирането му. Всеки участник ще започне изготвянето на илюстрация с моливи под ръководството на Деница. Целта е да се учим да рисуваме от натура, посредством наблюдението на препарати от музея и на обекти от природата. Всички необходими материали се осигуряват от организатора. За участие в заниманието не е необходим предишен опит.

 Цена за участие: 30 лв
 Билети: https://www.nmnhs.com/buy-online.html
 Място: зала Левентис, НПМ-БАН
 Минимален брой участници: 7
 Maксимален брой участници: 15

 За Деница Пенева: Деница Пенева е научен илюстратор и докторант в Националната художествена академия. Деница е завършила НХА със специалност "Графика" и има магистратура от единствената по рода си в Европа Магистърска програма по научна илюстрация, съвместен проект на Медицинския факултет на университета в Маастрихт, Холандия и Художествената академия в града. Благодарение на множеството проведени дисекции и работа с различни специалисти по време на обучението, е квалифициран медицински и научен илюстратор. От няколко години работи по специалността си в Издателство “Пенсофт”, както и на свободна практика. Като съосновател и вицепредседател на Дружество на анималисти, флористи и научни илюстрации - ДАФНИ е организатор на редица изложби в сферата на биологичната илюстрация.

https://www.instagram.com/denitsa_peneva_illustrix/

текст: Организаторите

Къде се намира:

бул. "цар Освободител" 1

Как да стигнем:

Тролей 9

С кола:

Синя зона, паркинг няма

Контакти:

http://www.nmnhs.com/index_bg.php

Работно време:

понеделник до неделя 10:00 — 18:00
Музеят работи всеки ден с изключение на 1 януари, 3 март, Великден [православен] и 25 декември. Билети се продават до 17:00 ч.

информация: 087 9226573

 

Последна редакция: 02.06.2022 г.

реклама
реклама