Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

На 20 април от 18.00 часа в Младежки театър „Николай Бинев“ ще се проведе среща с Джос Стърлинг, в рамките на Международния литературен фестивал за деца и младежи. Цялата програма на фестивала може да прочетете тук.

Джос Стърлинг (с истинско име Джулия Голдинг) е родена в Лондон, доктор по английска литература в Оксфорд. Тя е автор на повече от 30 романа в най-различни жанрове – исторически, фентъзи, приключенски. Носител на престижни литературни награди. „Скай” е първата книга в изключително успешната поредица „Саванти”, която очарова със свеж сюжет, симпатични герои и забързано действие.

София играе зададе своите 5 въпроса към английската писателка. Ето какво ни отговори тя:

1. Защо решихте да пишете за деца, а не за възрастни?

Всъщност пиша и за деца и за възрастни! Започнах да пиша за деца когато моите деца станаха на възраст да слушат приказки, но оттогава (и петдесет книги по-късно),  пиша също и за възрастни и младежи.

2.Как достигате до сърцата на децата? Какво им давате?

Надявам се, че го правя, но не мисля за това докато пиша. Опитвам се да запазя героите си честни в своите чувства и това обикновено ангажира симпатията на читателите.

Що се отнася до това, какво мога да дам на младите хора днес, стремя се към положителни взаимоотношения и оптимистични послания, че независимо откъде започваш в живота, надежда има. Можеш да преодоляваш несгодите, но може да се наложи да помолиш за помощ. Също така се опитвам да направя двойките си преди всичко добри приятели, въпреки че тази серия е романтична. Това е което прави една връзка здрава, не сърцата и розите.

3. Има ли неща, които избягвате да казвате на децата и защо?

Всъщност, не. Предполагам, че бих подходила внимателно към трудни теми като сексуално насилие или агресия, но не бих ги изключила, ако са част от житейския опит на един герой. Трябва да сте наясно, че такива неща може да са част от живота на Вашия читател, така че е нужно да подхождате към такива теми с отговорност.

4. Какво Ви дават децата?

Младите хора зареждат историите с  ентусиазъм и читателски любов - това е хубава връзка.

5. Кое е най-ценното, което сте съхранили от детството си, което Ви помага в живота на възрастен?

Предполагам, че това са многобройните книги на моя рафт или в местната библиотека. Все още пазя някои от любимите си книги и физическото усещане да държа книга от детството си, е част от тази памет.

Джос Стърлинг ще очаква своите читатели на 20 април от 18.00 часа в Младежки театър „Николай Бинев“ в рамките на Международния литературен фестивал за деца и младежи. Събитието е безплатно за всички. Повече за програмата на фестивала тук.

Международният литературен фестивал е част от Културната програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

София играе е медиен партньор на събитието.

 

Организатор:

https://www.literaryfest.org

Къде се намира:

бул. „Княз Дондуков“ № 8-10

Кога работи касата:

от 08:30 - 19:30 часа делнични дни
от 09:00 - 19:00 часа събота и неделя

Контакти:

02 988 17 53
02 939 40 59

Интернет страница:

http://www.mlt.bg/

Как да стигнем:

Трамвай 20, 22, 23

С кола:

На границата между синя и зелена зона.

Пие ми се вода:

Носете си водичка

Пишка ми се:

Тоалетните са съвременни и просторни.

Купи ми го:

Няма магазин за сувенири

Достъпност:

Залата е на нивото на входа, театърът е с достъп за инвалиди.

София играе:

Ако тръгнете нагоре по "Будапеща", минавате през едно много интересно градско пространство и се озовавате зад Националната галерия и до Градската градина.

Организатор:

https://www.literaryfest.org

Последна редакция: 25.01.2019 г.

пон-нед

Jolly Kids полудневни английски програми за деца 2-7г.

Jolly Kids е пространство за щастливо учене на английски за деца на 2-7 г. Обучението се случва под формата на полудневни бутикови занимални, където децата се потапя ...

Jolly Kids е пространство за щастливо учене на английски за деца на 2-7 г. Обучението се случва под формата на полудневни бутикови занимални, където децата се потапят изцяо в английска среда. Нашaтa програмa балансирано съчетава Валдорфска педагогика, Монтесори, сугестопедия, Jolly Phonics, изкуство ...

Jolly Kids

пон-нед

2-7г.

-

Jolly Kids

пон-нед 2-7г. -

Jolly Kids полудневни английски програми за деца 2-7г.

Jolly Kids полудневни английски програми за деца 2-7г.

Jolly Kids е пространство за щастливо учене на английски за деца на 2-7 г. Обучението се случва под формата на полудневни бутикови занимални, където децата се потапят изцяо в английска среда. Нашaтa програмa балансирано съчетава Валдорфска педагогика, Монтесори, сугестопедия, Jolly Phonics, изкус ...

 

Френски чрез йога и изкуства за деца на 4-7 г.

Развълнувани сме да ви разкажем за един необикновен курс по френски език. В една шарена плетеница от истории, песни, игри, артистични проекти и йога, децата ще придо ...

Развълнувани сме да ви разкажем за един необикновен курс по френски език. В една шарена плетеница от истории, песни, игри, артистични проекти и йога, децата ще придобият много знания и с лекота ще напреднат с езика.Симона Грошевска, сертифициран йога учител за деца и психодрама терапевт, ще поведе д ...

Jolly Kids

4-7г.

-

Jolly Kids

- 4-7г. -

Френски чрез йога и изкуства за деца на 4-7 г.

Френски чрез йога и изкуства за деца на 4-7 г.

Развълнувани сме да ви разкажем за един необикновен курс по френски език. В една шарена плетеница от истории, песни, игри, артистични проекти и йога, децата ще придобият много знания и с лекота ще напреднат с езика.Симона Грошевска, сертифициран йога учител за деца и психодрама терапевт, ще повед ...

реклама
реклама