Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

На 21 април от 13.00 часа в Младежки театър „Николай Бинев“ ще се проведе среща с Мая фон Фогел, в рамките на Международния литературен фестивал за деца и младежи. Цялата програма на фестивала може да прочетете тук.

Мая фон Фогел е популярна с поредицата за тийн героинята Ема. Публикувала повече от 60 книги и е получила няколко награди.

София играе зададе своите 5 въпроса към Мая фон Фогел. Ето какво ни отговори тя:

1. Защо решихте да пишете за деца, а не за възрастни?

Намирам за вълнуващо да пиша за деца, защото тези теми ме интересуват. Децата имат различен поглед към света. За тях дори и простите неща могат да бъдат вълнуващи, ежедневието може да бъде авантюра и аз намирам това за страхотно.

2.Как достигате до сърцата на днешните децата? Какво им давате?

Опитвам се да подхождам към децата и техните проблеми сериозно и моите книги не са написани за възрастни читатели. Освен това, не пиша назидателно. Надявам се читателите да възприемат нещо от моите истории, например осъзнаването колко ценно е приятелството.

Най-важно за мен е, децата да се забавляват когато четат моите книги.

3. Има ли неща, които избягвате да казвате на децата и защо?

Не. В детските книги човек може и трябва да пише на всички теми. Когато това се случва съобразно възрастта, няма табута.

4. Какво получавате от децата?

Децата ми дават много. По време на четенията получавам обратна връзка за моите текстове и често - идеи за нови книги. Също така, ентусиазмът на моите читатели ме мотивира да продължавам да пиша.

5. Кое е най-ценното, което сте съхранили от детството си, което Ви помага в живота на възрастен?

Това, което съм взела от моето детство е любовта и сигурността от моето семейство, които и до сега ми дават сила.  Също и вярата, че човек може да направи всичко, ако наистина го поиска.

Мая фон Фогел ще очаква своите читатели на 21 април от 13.00 часа в Младежки театър „Николай Бинев“ в рамките на Международния литературен фестивал за деца и младежи. Събитието е безплатно за всички. Повече за програмата на фестивала тук.

Международният литературен фестивал е част от Културната програма за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

София играе е медиен партньор на събитието.

 

Къде се намира:

бул. „Княз Дондуков“ № 8-10

Виж на картата

Организатор:

https://www.literaryfest.org

Кога работи касата:

от 08:30 - 19:30 часа делнични дни
от 09:00 - 19:00 часа събота и неделя

Контакти:

02 988 17 53
02 939 40 59

Интернет страница:

http://www.mlt.bg/

Как да стигнем:

Трамвай 20, 22, 23

С кола:

На границата между синя и зелена зона.

Пие ми се вода:

Носете си водичка

Пишка ми се:

Тоалетните са съвременни и просторни.

Купи ми го:

Няма магазин за сувенири

Достъпност:

Залата е на нивото на входа, театърът е с достъп за инвалиди.

София играе:

Ако тръгнете нагоре по "Будапеща", минавате през едно много интересно градско пространство и се озовавате зад Националната галерия и до Градската градина.

Организатор:

https://www.literaryfest.org

Последна редакция: 25.01.2019 г.

 

Тенис за деца и тийнейджъри

Ние предлагаме индивидуални и групови тренировки по тенис за деца (4-12 години) и тийнейджъри (13-18 години) - начинаещи и напреднали, които искат да спортуват редовно, да усъвършенстват уменията си на корта, к ...

Tennis Club 15-40

- 4-18г. -
реклама
реклама