Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

От 18 октомври 2022 г.в Националния политехнически музей (НПТМ) може да се разгледа най-новото Лего-изложение „КОРАБИ, ДВОРЦИ И МАШИНИ“. То е организирано съвместно с „Лебго – Българският Лего клуб“.

Представени са десетки модели от серията Technic, която съществува вече повече от 40 години. Интересното при тях е, че се строят отвътре навън и съдържат хиляди сглобки, които позволяват изключителна подвижност, занимателна игра и зрителен достъп до най-малкия детайл на изложените автомобили, самолети, багери и камиони. Размерите на някои от моделите са впечатляващи, а една част от представените експонати са собствени творения на колекционерите от Лебго.

В специално обособена част на изложбата са показани „страшни“ пиратски кораби и средновековни замъци. Изложените Лего сетове се събират на едно място изключително рядко и е истински шанс, че се представят заедно в музея.

Изложбата ще продължи до началото на м. декември и е част от инициативите по повод 65-тата годишнина от създаването на НПТМ.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Официален медиен партньор на инициативите е Българската телеграфна агенция.

Къде се намира:

ул. „Опълченска“ 66

Как да стигна:

Автобус 11, 60, 86, 74, 309, 310
Тролей 1, 5, 6, 7
Метростанция Опълченска

С кола:

Синя зона за парикиране

Работно време:

понеделник- събота 9.30 – 18.00 ч
неделя - почивен ден

Контакти:

Телефон: 02/931 80 18, 02/832 40 62
Мейл: polytechnic@abv.bg
Интернет страница https://www.polytechnic-museum.com
Фейсбук страница Национален политехнически музей

Последна редакция: 18.10.2022 г.

реклама
реклама