Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Дом на киното

16 - 31. 03 5+ г 1200 лв
Дом на киното 16 - 31. 03
5+ г     1200 лв
Сподели:

27-ми Международен "София Филм Фест", "Дом на киното" и режисьорът Андрей Хадживасилев имат удоволствието да ви поканят на специалната филмова програма, ориентирана към най-младите зрители - "СФФ Деца", която ще покаже на голям екран 5 нови европейски детски игрални филма и 1 анимация.


Програмата ще стартира на 18 март (събота) с българските детски игрални филми "Случаят Кюри" (2018) и "Случаят Тесла" (2022) на режисьора Андрей Хадживасилев. Двата филма са свързани в поредица, но магат да бъдат гледани и самостоятелно. Прожекциите ще бъдат последователни, с 15 мин. антракт както следва:
14:45 - Случаят Кюри
16:00 - Случаят Тесла
На прожекциите ще имате възможност да се срещнете с децата актьори и екипа на филмите, да се снимате с тях и да зададете своите въпроси. Местата са ограничени, като може да закупите следните специални билети:
(НА КАСА) 111 места - комбиниран билет за двата филма на специална цена: възрастни 16 лв., деца 12 лв. При закупени над 10 билета: възрастни 14 лв., деца 10 лв
(ОНЛАЙН и НА КАСА) 70 места - единичен редовен билет на цена: 12 лв.
Специалните билети са налични само на място на каса в "Дом на киното". Билети онлайн - https://services.ibs.bg/DK/online/
Прожекциите са в "Дом на киното" (София, ул. „Екзарх Йосиф“ 37).

"СФФ Деца" - ПЪЛНА ПРОГРАМА:
18 март (събота)
14:45 - Случаят Кюри
16:00 - Случаят Тесла
19 март (неделя)
11:30 - Бел и Себастиан: Ново поколение
13:30 - Мини Златан и чичо Дарлинг
25 март (събота)
11:00 - Брат ми, роботът
26 март (неделя)
11:00 - Титина
1 април (събота)
11:00 - Бел и Себастиян: Ново поколение
13:00 - Брат ми, роботът
2 април (неделя)
11:00 - Мини Златан и чичо Дарлинг
9 април (неделя)
16:00 - Титина

ПОВЕЧЕ ЗА ФИЛМИТЕ:

СЛУЧАЯТ ТЕСЛА
Произход: България, 2022
Продължителност: 90 мин.
Български звук, английски субтитри
Режисьор: Андрей Хадживасилев
Като обещаващ млад „изобретател”, Тони разработва уред за синтез на безжично електричество, вдъхновен от ексцентричния учен Никола Тесла. Тони силно вярва, че откритието му ще разреши световната енергийна криза. За негово разочарование се налага да замине на лагер със съучениците си. Кани за компания любимата си приятелка и съседка Рая, която приема с радост, защото за пореден път е изоставена от вечно пътуващите си родители. Оцеляването сред природата съвсем няма да е единственото препятствие, което очаква Тони. Главатарят на местните скаути Виктор ревнува от Тони, решава да провали научните му опити и да спечели сърцето на Рая, докато тя разплита загадката за тайнствен върколак, бродещ в гората.
Сценарий: Виктория Пенкова и Пламена Велковски
Режисьор: Андрей Хадживасилев
Оператор: Божидар Симеонов
Музика: Георги Стрезов
С участието на: Мартин Паунов, Поли Иванова, Борис Минков, Деан Стойков, Йоан Стойков, Рая Георгиева, Фани Узунова, Неда Спасова, Мартин Гяуров, Любен Чаталов, Николай Върбанов.
Продуцент: Инкомс Проджект – Пламен Йорданов
Ко-продуцент: Ривайв Вижън – Андрей Хадживасилев
С подкрепата на: ИА Националния филмов център и БНТ
В партньорство с: Природен парк Витоша, ЧСУ “Цар Симеон Велики“, Столична Община, Национален фонд "Култура", Книжарници Ciela, DM, MBG Toys, Esteta Interiori, Grand Optics, Netpeak, Скаутите на Шумен „Мадарски конник” и Скаутски клуб „Compass” – гр. Варна

СЛУЧАЯТ КЮРИ
Произход: България, 2018
Продължителност: 50 мин.
Български звук, английски субтитри
Режисьор: Андрей Хадживасилев
Тони е ученолюбив, запален по науката и мечтае един ден да стане велик учен. Детската му стая наподобява лаборатория, а опитната си мишка е кръстил неслучайно на откривателката на радиацията – Мария Кюри. Въпреки че е само на 8 години, Тони ще се яви на Националния фестивал на науката със свой експеримент. Неговата съседка Рая, също на 8 години, учи в балетното училище и вместо ученолюбива, е по-скоро палава и пакостлива. Тя често пречи на Тони да се концентрира и да провежда своите научни опити, а също така дружи и с училищния побойник Стефан от по-горния клас. Рая иска да помогне на Стефан да изкара контролното по математика, но Тони отказва да им съдейства, вследствие на което Мария Кюри е отвлечена.

БЕЛ И СЕБАСТИАН: НОВО ПОКОЛЕНИЕ
Произход: Франция, 2022
Продължителност: 97 мин.
Превод: Субтитри, BG
Режисьор: Пиер Коре
10-годишният Себастиан с нежелание прекарва ваканцията в планината при баба си и леля си. Да им помага с овцете едва ли е вълнуваща перспектива за градско момче като него... но всичко това се променя, когато той се среща с Бел, огромно куче, малтретирано от собственика си. Готов да направи всичко, за да се пребори с несправедливостта и да защити новата си приятелка, Себастиан ще прекара най-щурото лято в живота си.

МИНИ ЗЛАТАН И ЧИЧО ДАРЛИНГ
Произход: Швеция, Норвегия, Нидерландия, 2022
Продължителност: 80 мин.
Превод: Субтитри, BG
Режисьор: Кристиян Ло
Ела не може да повярва: докато родителите ѝ са на почивка, тя трябва да остане при скучната си баба и глуповатите си чичовци-тризнаци. Ела има други планове и без да губи време, се премества при любимия си чичо Томи, който я нарича Мини Златан. Мечтаната седмица предстои, но изведнъж се появява Стив, новото гадже на Томи. Ревността на Ела е голяма. С помощта на всевъзможни номера тя иска да се отърве от Стив. Едва накрая тя осъзнава, че излага на риск приятелството си с Томи.

БРАТ МИ, РОБОТЪТ
Произход: Дания, 2022
Продължителност: 84 мин.
Превод: Субтитри, BG
Режисьор: Фредерик Норгард
Утопичното високотехнологично бъдеще ще ви помогне да си представите един съвсем различен живот на Земята: Климатичната криза е решена, хората живеят в хармония с природата, а роботите са техни лични асистенти. Въпреки това не всичко е съвършено. Училищният живот все още е досаден за 12-годишната Алберте. Нейният стар андроид Роби, приличащ на плюшено мече, вече не е достатъчно представителен. С идеалния подарък за рождения ден – най-нов модел хуманоид, който все още не е пуснат на пазара – изглежда, че всичко се променя. Новият робот Конрад изглежда и се държи като човек и изведнъж Алберте става много полулярна, тъй като притежава най-модерната технология в училище. Но може ли връзката между Алберте и Конрад да се превърне в истинско приятелство?

ТИТИНА
Произход: Норвегия, Белгия, 2022
Продължителност: 91 мин.
Жанр: Анимация
Превод: Субтитри, BG
Режисьор: Кайса Нес
Италианският инженер на дирижабли Умберто Нобиле се радва на спокоен живот с любимото си куче Титина, което го е очаровало, когато го е спасил от улиците на Рим. Един ден норвежкият изследовател Роалд Амундсен се свързва с него и поръчва дирижабъл, с който да покори Северния полюс. Нобиле се възползва от възможността да влезе в историята. Той взема със себе си Титина и необикновеното трио се отправя на експедиция към последното неизследвано място на Земята. Походът им е успешен, но двамата мъже не могат да си поделят славата. През погледа на четириногата знаменитост Титина ще (пре)откриете една истинска история за триумф и поражение.

текст: Организаторите

Къде се намира:

ул. "Екзарх Йосиф" 37

Как да стигна :

Трамвай 20,22,12,18,4
Метростанция Сердика 2

С кола :

Зелена зона

Контакти:

02/ 980 78 38

http://domnakinoto.com/

Последна редакция: 30.03.2023 г.

 

Парти градина Смърфони

Детски парти клуб Смърфони Ви приветства и в своята лятна градина за Партита. Градината е на различна локация и се намира в кв. Витоша, ул. Ангел Каралийчев 4. Парти ...

Детски парти клуб Смърфони Ви приветства и в своята лятна градина за Партита. Градината е на различна локация и се намира в кв. Витоша, ул. Ангел Каралийчев 4. Парти градина „Смърфони“  е своеобразен оазис в сърцето на града за забавления, мечти и игри. Откритото небе и огромната по ...

Парти градина Смърфони

семейни

-

Парти градина Смърфони
семейни-

Парти градина Смърфони

- семейни -
Парти градина Смърфони-
семейни-

Парти градина Смърфони

Парти градина Смърфони

Детски парти клуб Смърфони Ви приветства и в своята лятна градина за Партита. Градината е на различна локация и се намира в кв. Витоша, ул. Ангел Каралийчев 4. Парти градина „Смърфони“  е своеобразен оазис в сърцето на града за забавления, мечти и игри. Откритото небе и огромната ...

Спонсорирано
реклама
реклама