Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

“На крилете на песента” музикална приказка с новата детска книга на Дуо Колаж - 17.06.2023г от 11.00часа в зала България - камерна сцена

Билети на касата на зала България или ОНЛАЙН ТУК

Концерт в книга? Всичко е възможно във фантастичния свят на песента, където образи, поезия и музика се сливат в едно.

В рамките на фестивала “Софийски музикални седмици” Нона Кръстникова и Мария Русева или Дуо Колаж за първи път ще поставят сценично детския спектакъл, с който предизвикаха огромен интерес в столични детски градини и училища. Заедно с това, те ще представят и новата си авторска книга “На крилете на песента”.

Любопитните мишлета, герои от книжката, ще оживеят и ще пренесат публиката в света на художествената песен. Съпроводени от шеги и игри, малките слушатели ще научат интересни факти за живота на Шуберт, за неговата музика, за поезията, която го е вдъхновявала. Заедно с това, те ще станат свидетели на целия творчески процес - от раждането на творбата в съзнанието на композитора до живото изграждане на сценичната интерпретация.

Събитието размива границите между концерт, спектакъл и импровизация и залага основно на активното включване на публиката, за което ще се погрижи певецът и актьор Никола Попов. Децата ще имат възможност не само да чуят, но и сами да усетят опиянението от оперното пеене. А защо не и да потанцуват?

Събитието е подходящо за деца на възраст 4+

Концепция, организатори и изпълнителиПРОЕКТЪТ: “На крилете на песента - създаване на албум с класически песни за деца и разпространението му в столични детски градини, училища и други културни и образователни детски центрове” е многокомпонентен проект на сдружение “София - дух и култура”, подкрепен финансово от Програма “Култура” на Столична община. Основната му цел е да въвежда деца от предучилищна и начална училищна възраст в света на художествената песен. Паралелно, той възпитава вкуса към стойностното изкуство и затвърждава трайния интерес към класическата музика в по-широк контекст.

След приключване на проекта, сдружението продължава да осъществява по заявка посещения в детски градини, училища и други заинтересовани организации и детски центрове.
СДРУЖЕНИЕТО: От 2012 г. “София - дух и култура” е включено в Регистъра на културните организации на Министерство на културата. Основната дейност на организацията е да подготвя и провежда стойностни музикални събития и иновативни проекти в областта на класическата музика. В периода 2015-2018 г., съвместно с Българското национално радио, НДК, Столична община и Министерство на културата, сдружението организира Софийски фестивал за камерна музика “Аджитато”.  

ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ:През 2022 Дуо Колаж (Нона Кръстникова - сопран и Мария Русева - пиано) отпразнува своите 10 години заедно на сцена. Нона Кръстникова е щатен солист-сопран в Държавна опера Бургас и преподавател по оперно пеене в Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров”. Мария Русева е пианист и диригент, преподавател по камерно пеене в Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” и ръководител на школата по пиано в читалище "Отец Паисий", кв. Симеоново. Дуо Колаж е едно от малкото постоянно действащи песенни дуа в България и всеки сезон подготвя за любителите на вокалната лирика нова и нестандартна програма, която представя на най-престижните музикални сцени в България.

Партньори: Издателство Лисиче, FOX Book Café, Сдружение „Фридрих Шилер“, Център за изкуства и култура  А+ и СОНАРТ ЕООД.

Билети на касата на зала България или ОНЛАЙН ТУК

*Необходимо е предварително записване:

Билети на касата на зала България или ОНЛАЙН ТУК

Къде се намира:

ул. "Георги Бенковски" 1

Как да стигнем:

Тролей 9

С кола:

Синя зона, паркинг към залата няма. Има паркинги към синята зона - например на пл. княз Александър I

Работно време:

в делнични дни от 09:30 до 14:30 часа и от 15:00 до 19:30 часа
в събота: от 09:30 до 14:30 часа
В случаи с концерти в извънработно време билетна каса отваря за продажба на билети 1 час преди началото на концерта.

Контакти:

02 98 77 656

Интернет страница:

http://sofiaphilharmonie.bg/
http://fortissimo.bg/family/

Пие ми се вода:

Носете си.

Пишка ми се:

Тоалетните на зала България

Купи ми го:

Няма магазин за сувенири

София играе:

След концерта можете да разгледате игрушките в градската градина. Има едни "музикални".

*Необходимо е предварително записване:

Билети на касата на зала България или ОНЛАЙН ТУК

Последна редакция: 28.06.2023 г.

реклама
реклама