Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

 1 – 31 август 2023
Четиринадесето издание
 
С подкрепата на Столична община – Календар на културните събития на Столична община за 2023 г.
 
През целия месец август ателиетата на Академията – вече на две локации – ще се изпълнят с пъстри цветове и творчески емоции. Тази година част от ателиетата ще се провеждат в сградата на Факултета за приложни изкуства и дизайн на бул. „Цариградско шосе“ № 73. Децата, разделени в две възрастови групи – от 6 до 10 години и от 11 до 18 години, ще работят както с настоящи студенти (бакалаври, магистри и докторанти) от различни специалности в НХА, така и с алумни на Академията, завършили втора специалност „Теория и практика на художественото образование“.
 
Дейностите, организирани в рамките на проекта, предоставят възможността за получаване на базови знания и умения в следните направления:
– Академично – рисуване от натура;
– Творческо – ателиета по изящно и приложно изкуство;
– Експериментално-креативно – екипни задачи, хепънинг и уъркшоп програма с утвърдени артисти, игри;
– Пленер;
– Посещения на музеи и галерии.
 
По време на Лятната академия ще се проведат и творчески ателиета: „Академично рисуване“, „Живопис“, „Графика“, „Скулптура“, „Илюстрация“, „Комикс“, „Керамика“, „Мозайка“, „Витраж“, „Икона“, „Кукли“ и „Куклена къща“, „Еколандия“, „Калиграфия:, „Дизайн – Рециклиране“, „Анимация“, „Декупаж“, „Сценография“, „Мода“, „Текстил“, „Куклен театър“ и „Компютърна графика“ за по-големите ученици. Освен посещенията в галерии и музеи ще се реализира и пленер „Рисуваме София“ в паркови и градски пространства. В програмата на уъркшопа са предвидени срещи с утвърдени артисти, сред които детската писателка Юлка, аниматорите и автори на комикси Пенко и Сотир Гелеви, художниците Калия Калъчева, Мина Златева и Нора Ампова. Анжела Минкова ще запознае участниците с древната арабска техниха за рисуване върху вода „Ебру“, Златка Андреева ще демонстрира създаването на ръчна хартия, Уша Цонкова ще води часове по фотография.
 
През 2023 г. творческата програма е посветена на 100-годишнината от рождението на епохалния български илюстратор Любен Зидаров, илюстрирал цялата българска и световна класика за деца, като е планирана среща с неговия син Филип Зидаров – изкуствовед и с внучката му Андрея Зидарова – възпитаничка на НХА. За по-големите участници (между 15 и 18 години) Лятната академия предлага специална програма.
 
В края на месец август ще бъдат представени на изложба най-добрите произведения, реализирани по време на проекта.
 
Децата, взели участие в Лятната академия през целия ѝ период, ще получат сертификат с ваучер за отстъпка от таксите за следващото издание на ЛАДУ. Специален диплом за участие в Лятната академия ще получат децата, присъстващи на финалното тържество.
 
При желание от страна на родителите се осигурява топъл обяд за децата от доказала качеството на услугите си фирма за кетъринг. Менюто ще включва и вариант за вегетарианци. Заплащането за обяда е отделно от таксата за участие.
 
Дневната програма на ЛАДУ 2023 ще бъде разделена в два блока: сутрешен – от 09:00 до 13:00 часа, и следебеден – от 14:00 до 18:00 часа, като между 13:00 и 14:00 часа ще бъде времето за обяд. Децата трябва да бъдат оставяни и взимани от родителите откъм входа на галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1.
 
Такси за участие:
– Цял ден – от 9:00 до 18:00 часа: 40 лв.;
– Половин ден – 20 лв.;
– Две седмици – цял ден (с бонус един безплатен ден): 360 лв. или половин ден: 180 лв.;
– Цял месец – цял ден (23 дни, с бонус 3 безплатни дни): 800 лв. и половин ден: 400 лв.
 
Таксите включват: режийни разходи, хонорари за учители и персонал, както и разходи за всички художествени, канцеларски и хигиенни материали, необходими за провеждането на проекта.
 
Отстъпки от таксата за участие:
– За второ дете от семейство: 20%;
– За трето дете: 50%, а за всяко следващо от семейството: безплатно;
– За дете с ТЕЛК над 50%: безплатно, за останалите деца в семейството: 50%;
– За дете в неравностойно социално положение: безплатно при представяне на съответен документ.
 
През целия период на ЛАДУ ще е възможно таксите да бъдат заплащани на място на двете локации на Лятната академия (на ул. „Шипка“ 1 и на бул. „Цариградско шосе“ № 73) от 08:30 до 09:30 часа и от 12:30 до 13:30 часа в делничните дни.
 
Предварително плащане на такси на следните дати: 27, 28 и 31 юли, от 16:00 до 18:00 часа, в НХА, ул. „Шипка“ № 1.
 
Начини на плащане:
– в брой, на място в деня на посещение;
– по банков път (за по-големи периоди и за лица, които не ползват социални или други отстъпки, за които е необходимо представяне на документ).
 
Банкова сметка: IBAN BG26FINV91501017695431
Титуляр: Фондация Свети Пимен Зографски
Основание за плащане: ЛАДУ 23 (както и пердиона на записване)
 
Моля, изпратете ни банково извлечение в случай, че плащате такса по банков път на имейл: ladu@nha.bg.
Текстът в писмото трябва да съдържа следните компоненти:
 
1. Име на проекта: Лятна академия за деца и ученици към НХА - 2023
2. Вид на посещението: цял ден/ половин ден
3. Период от-до включително.
 
Внимание: Платежното нареждане трябва да бъде разпечатано и представено от детето при неговото идване в НХА, тъй като служи като входен билет.
 
При ползване на различни видове отстъпки се плаща на място, срещу съответните документи. За сираци - смъртен акт на родителя/лите, за деца с ТЕЛК - документ за ТЕЛК, за многодетно семейство - актовете за раждане на децата.
 
Лятната акдемия започва на 1 август 2023 г. от 09:00 часа. Заповядайте!
 
За повече информация:
Мария Ландова, ръководител на проект ЛАДУ
тел.: 0888 14 87 15; e-mail: m.landova@nha.bg

*Необходимо е предварително записване:

Мария Ландова, ръководител на проект ЛАДУ
тел.: 0888 14 87 15; e-mail: m.landova@nha.bg

Къде се намира:

Национална художествена академия

Контакти:

http://nha.bg

Национална художествена академия: ул. Шипка 1

Тролей - 1,11,2,4,9
Синя зона

Факултет за приложни изкуства и дизайн: бул. „Цариградско шосе“ № 73

Автобус 84,184; Тролей11,4,5,3,
Трамвай 20

*Необходимо е предварително записване:

Мария Ландова, ръководител на проект ЛАДУ
тел.: 0888 14 87 15; e-mail: m.landova@nha.bg

Последна редакция: 31.07.2023 г.

окт

Ораторско майсторство в KoalaKids

Ораторското изкуство е необходимо навсякъде, целият ни живот е свързан с комуникация. Ето защо би било страхотно да имаме възможността да подготвим децата си да умея ...

Ораторското изкуство е необходимо навсякъде, целият ни живот е свързан с комуникация. Ето защо би било страхотно да имаме възможността да подготвим децата си да умеят да се изразяват по най- добрия начин във всяка житейска ситуация, да бъдат уверени в способностите си, да могат да заявяват себе си и ...

KoalaKids Academy

окт

5+, 9+

-

KoalaKids Academyокт
5+, 9+-

KoalaKids Academy

окт 5+, 9+ -
KoalaKids Academyокт
5+, 9+-

Ораторско майсторство в KoalaKids

Ораторско майсторство в KoalaKids

Ораторското изкуство е необходимо навсякъде, целият ни живот е свързан с комуникация. Ето защо би било страхотно да имаме възможността да подготвим децата си да умеят да се изразяват по най- добрия начин във всяка житейска ситуация, да бъдат уверени в способностите си, да могат да заявяват себе с ...

Спонсорирано
 

Ученическа (1-4кл) и полудневна (2-5г.) занималня в KoalaKids

Ученическата занималня в KoalaKids Academy е насочена към деца от 1-ви до 4-ти клас. Целогодишна полудневна образователна занималня за деца от 2 до 5 години, всеки д ...

Ученическата занималня в KoalaKids Academy е насочена към деца от 1-ви до 4-ти клас. Целогодишна полудневна образователна занималня за деца от 2 до 5 години, всеки делничен ден от 08.00ч. до 13.00ч. 

KoalaKids Academy

6+, 2+

-

KoalaKids Academy
6+, 2+-

KoalaKids Academy

- 6+, 2+ -
KoalaKids Academy-
6+, 2+-

Ученическа (1-4кл) и полудневна (2-5г.) занималня в KoalaKids

Ученическа (1-4кл) и полудневна (2-5г.) занималня в KoalaKids

Ученическата занималня в KoalaKids Academy е насочена към деца от 1-ви до 4-ти клас. Целогодишна полудневна образователна занималня за деца от 2 до 5 години, всеки делничен ден от 08.00ч. до 13.00ч. 

Спонсорирано
реклама
реклама