Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

На 15 септември - в чест на първия учебен ден – в Националния политехнически музей от 15:00 ч. до 18:00 ч. ще се проведе информационна среща за децата и техните близки. На нея ще бъде представена най-новата музейно-образователна програма „РоБо-ЛеGoTex – минало и бъдеще в едно“.

Основната цел на програмата е да насърчи и запознае учениците с ключовите STEM умения чрез практическо преживяне и “учене чрез действие”, като ги подготви за утрешните предизвикателства. Едновременно с това, тя предоставя сведения за най-важните технологични открития, променили живота на цялото човечество. Участието в обучителните курсове насърчава децата към сътрудничество, комуникация и критично мислене. То мотивира техния бъдещ избор към професии, свързани с науката, технологиите и инженерството,  като същевременно ги вдъхновява да се гордеят с приноса на българските учени и изобретатели. Заниманията са насочени към деца между 1-ви и 4-ти клас включително.

Музейното пространство е перфектен фон за изследване, учене и игра. Музеят играе важна роля за повишаване на разбирането и ангажираността с науката, технологиите, инженерството и математиката, а за повишаване на ефективността на предлаганите занимания, освен необходимите конструктори, ще се използват и най-съвременни технологии с висока прецизност.

Програмата се реализира с подкрепата на Фондация "Еврика" и Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Входът за събитието е свободен.

Заповядайте!

текст: Организаторите

Къде се намира:

ул. „Опълченска“ 66

Как да стигна:

Автобус 11, 60, 86, 74, 309, 310
Тролей 1, 5, 6, 7
Метростанция Опълченска

С кола:

Синя зона за парикиране

Работно време:

понеделник- събота 9.30 – 18.00 ч
неделя - почивен ден

Контакти:

Телефон: 02/931 80 18, 02/832 40 62
Мейл: polytechnic@abv.bg
Интернет страница https://www.polytechnic-museum.com
Фейсбук страница Национален политехнически музей

Последна редакция: 14.09.2023 г.

реклама
реклама