Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

София

4. 11 всички -
София 4. 11
всички    
Сподели:

Петото издание на градския фестивал Sofia Game Night предлага голямо разнообразие от събития за малки и големи във всичките девет града, но тук ще обърнем внимание на София и Пловдив

Увлекателният градски фестивал Sofia Game Night/Нощ на Игрите, посветен изцяло на игрите в тяхното многообразие, ще се проведе на 4-ти ноември, събота, в девет български града и над 50 локации. Богатата програма предлага настолни и компютърни игри, образователни игри, изложения и лекции, турнири, градски игри, ескейп стаи, както и специални предложения за най-младите участници във фестивала.А ето какви са предложенията за най-малките и техните родители в София.

Ако търсите приятно място, на което можете да поработите на спокойствие, да пийнете кафе или да се запознаете с нови хора, докато вашите деца се забавляват, то заповядайте в Пространството. Програмата започва в 17:00 с игра с магнитни конструктори за деца от 3 до 6 години, която ще развие творческото и логическото мислене на децата. Повече информация за събитието тук.

Детето ви винаги е искало да построи собствен робот? Тогава мястото, което трябва да посетите между 10:00 - 12:00, е Woood. Децата на възраст между  5 и 12 години ще имат възможност да сглобят уникален проект и да си го занесат вкъщи; да се състезават с Micro:bit роботи, както и да разгледат и тестват готови проекти. Събитието няма входна такса, но за да запазите място, ще трябва да се запишете във формуляра тук.

Международната компютърна академия ITStep е учебно заведение предлагащо обучения за деца, а на 4-ти ноември ще предложи и интересна и разнообразна програма с вълнуващи занимания за деца между 7 и 15 годишна възраст: рисувай с въображение, играй с код. Малките артисти ще могат да създадат образа на перфектния герой за собствената си игра чрез pixel art, след което ще се докоснат до света на програмирането и да създадат 2D игра. Подробности за събитието тук.

Националният политехнически музей отваря вратите си с вълнуваща програма, която започва още в 11 сутринта със забавна научна демонстрация “Физиката е лесна и интересна”. След това следва занаятчийска работилница за текстилен печат “Басмаджии”. По обяд ще  можете да се включите в “3D АРТ художествено ателие“ : оцветяване на тематичен музеен сувенир. Входът за музея е безплатен, но таксата за заниманията е 10 лева, а повече информация може да намерите тук.

Националният исторически музей също се включва в програмата на Нощ на Игрите с “Игри в музея”.  За децата на 7 години е организирано търсене на съкровища, отговаряне на гатанки, рисуване и решаване на пъзели, демонстрации на нови ателиета. Входът за децата и техните придружители е безплатен.


Третият музей в програмата на Нощ на Ирите е Националният исторически институт с музей - БАН, който ще запознае отблизо малките изследователи с науката Археология и ще разкаже историята на някои от най-древните игри и играчки в събитието “Игрите в древността”. Служителите на музея ще се опитат да отговорят на всички въпроси на децата, показвайки интересни карти, снимки, предмети и ще запознаят малките посетители с игрите, с които човечеството се забавлява откакто свят светува. Събитието е безплатно и подходящо за деца на възраст 7 - 11 години, но е желателно да запазите мястото си.

Споделената работилница за деца и младежи МИНТИ (математика, инженерство, наука, технология и инженерство) предлага разнообразни творчески забавления за деца над 8  години и насърчава уменията в ранна възраст. В пространството за учене на важни неща по забавен и неформален начин децата ви ще могат да изпробват игрите Open Geoboard и Open Cardboard, както и много пъзели, конструктори и играчки. Очакват ги логически задачи и конструиране, изработване на колички и състезание с тях, както и събиране на драконови яйца. Събитието е безплатно, но местата са ограничени, така че запазете своето още днес тук. Специални гости ще бъдат Ива Груева с Band of Blocks и Сдружение “Безопасни детски площадки”, които са и организатори на работилницата за деца и семейства “Направи си сам игри на открито от рециклирани материали.”

Друга локация, която предлага тематични занимания с робото е SofiaLab. Приятелите ни от Mindhub са подготвили вълнуващи и предизвикателни мисии с роботи, създаване на собствени Minecraft светове и решаване на разнообразни задачи, които ще потопят децата ви в света на програмирането. Работилниците са подходящи както и за начинаещи, така и за деца с предишен опит в програмирането и на възраст между 6 и 15 години. Всяко дете, което се е записало за безплатаната работилница, участва в томбола със специлано подбрани награди. Побързайте със записването: местата са ограничени.

Детето ви обича да играе Roblox или пък сглобява и програмира LEGO роботи? Интересува се от програмиране, логически предизвикателсва или анимация? Или иска да знае повече за сигурността в интернет пространството? Ако отговорът на който и да е от тези въпроси е да, то имате възможност да изберете една от четирите софийски локации на Logiscool Нощ на игрите. Изберете най-удобната локация за вас и запишете детето си за избраната от вас тема: Център, Лозенец, Гео Милев и Младост.

Къде:

София

Къде се намира:

София

Последна редакция: 15.11.2023 г.

юли - септ

Лятна ученическа занималня KoalaKids

По повод стартиране на образователната ни академия, ние от KoalaKids Academy имаме специални промоционални пакети за Вашите деца - за едно пълноценно, вълнуващо и не ...

По повод стартиране на образователната ни академия, ние от KoalaKids Academy имаме специални промоционални пакети за Вашите деца - за едно пълноценно, вълнуващо и незабравимо лято!

KoalaKids Academy

юли - септ

6-12г.

-

KoalaKids Academyюли - септ
6-12г.-

KoalaKids Academy

юли - септ 6-12г. -
KoalaKids Academyюли - септ
6-12г.-

Лятна ученическа занималня KoalaKids

Лятна ученическа занималня KoalaKids

По повод стартиране на образователната ни академия, ние от KoalaKids Academy имаме специални промоционални пакети за Вашите деца - за едно пълноценно, вълнуващо и незабравимо лято!

Спонсорирано
юли, авг

Летен курс „Готови за първи клас“

Безспорно тръгването на училище е изключително важен и емоционален момент за всяко дете и неговото семейство. Това е един нов етап от живота, който е основополагащ, ...

Безспорно тръгването на училище е изключително важен и емоционален момент за всяко дете и неговото семейство. Това е един нов етап от живота, който е основополагащ, както за бъдещето му представяне в училище, така за живота като цяло.Ние от KoalaKids Academy знаем това и по тази при ...

KoalaKids Academy

юли, авг

5-7г.

-

KoalaKids Academyюли, авг
5-7г.-

KoalaKids Academy

юли, авг 5-7г. -
KoalaKids Academyюли, авг
5-7г.-

Летен курс „Готови за първи клас“

Летен курс „Готови за първи клас“

Безспорно тръгването на училище е изключително важен и емоционален момент за всяко дете и неговото семейство. Това е един нов етап от живота, който е основополагащ, както за бъдещето му представяне в училище, така за живота като цяло.Ние от KoalaKids Academy знаем това и по тази ...

Спонсорирано
реклама
реклама