Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Прегърни ме

21 - 29. 11 всички -
Прегърни ме 21 - 29. 11
всички    
Сподели:

“Малки приказки” кани деца и родители да се насладят на вълшебни картини и истории към тях, създадени от Дени Орманова и Боян Танчев.

От 21 до 29 ноември в галерия “Прегърни ме” изложбата на художничката Дени Орманова ще покани посетителите в приказен свят, създаден специално за най-малките ценители на изкуството.

Експозицията включва 33 пъстроцветни картини, допълнени от чудновати истории. Всички те са своеобразни портали към вълшебни светове, вдъхновени от света на келтските друиди.

Първото пътешествие е в света на Бърбоцветковците. Картините на техните домове разкриват как живеят, в какво вярват и най-вече - грижата и любовта на тези същества към природата.“Наблюдавайки света около нас - войните, климатичните промени, несигурността, изпитах силно желание да създам безопасни убежища, които да подаря на децата. Места, които да изпълват младите им сърца със светлина и надежда, въпреки хаоса навън. Синът ми Боян прегърна тази идея и докато аз рисувах картините, той пишеше историите към тях. И така се появиха нашите "Малки приказки"” - разказва художничката.

Вдъхновение за платната са както фолклорните истории, така и някои от най-ярките картини от “Цветя” - предишен цикъл с картини на Дени Орманова. Текстовете към тях са написани от нейния син - Боян Танчев - успешен сериен IT предприемач, за когото да реализира проект в областта на ранното детско развитие е отдавнашна мечта.

Цялостна карта вече обединява местата и героите на “Малки приказки”, а  сегашната изложба е едва началото на мащабен свят, обединен от името Whimsikl, който тепърва ще се разкрива. В него всяка колекция картини ще представлява отделна вселена, създадена с любов и въображение. Освен оригиналните картини, проектът ще предлага и висококачествен арт принт на хартия “Hahnemühle William Turner”, както и пъзели и книжки за оцветяване с картините от различните колекции.Биография:
Дени Орманова е икономист по образование и 15 години работи в областта на външната търговия, туризма и консултациите. Паралелно, през целия си живот се занимава и с живопис и различни други видове изкуство - иконопис, декоративен и абстрактен текстил. В последните 2 десетилетия е осъществила над 20 самостоятелни и съвместни изложби в няколко европейски държави, а картините й са части от колекции в България, Германия, Франция, Словакия, Турция, САЩ и др.

текст: Организаторите

Къде се намира:

ул “Г. С. Раковски” 63

Как да стигна:

Тролей 9, 6
Автобус 310, 20, 21, 22, 20М, 22Б, 309

С кола:

Синя зона за паркиране

Контакти:

https://www.facebook.com/hugmegallery

Последна редакция: 21.11.2023 г.

31. 05 - 2. 06

Богата и безплатна детска програма за 1-ви юни в Централни хали

Богата културна програма бележи откриващия уикенд на „Сцена Централни хали“. От 31 май до 2 юни сцената за култура, изкуства и наука във възстановените о ...

Богата културна програма бележи откриващия уикенд на „Сцена Централни хали“. От 31 май до 2 юни сцената за култура, изкуства и наука във възстановените от Kaufland България Централни хали ще е домакин на 14 събития, подходящи за всеки вкус и член от семейството, като всички активности са ...

Централни хали

31. 05 - 2. 06

всички

безплатно

Централни хали31. 05 - 2. 06
всичкибезплатно

Централни хали

31. 05 - 2. 06 всички безплатно
Централни хали31. 05 - 2. 06
всичкибезплатно

Богата и безплатна детска програма за 1-ви юни в Централни хали

Богата и безплатна детска програма за 1-ви юни в Централни хали

Богата културна програма бележи откриващия уикенд на „Сцена Централни хали“. От 31 май до 2 юни сцената за култура, изкуства и наука във възстановените от Kaufland България Централни хали ще е домакин на 14 събития, подходящи за всеки вкус и член от семейството, като всички активности ...

Спонсорирано
реклама
реклама