Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

пл. "Свети Александър Невски"

1. 12 всички безплатно
пл. "Свети Александър Невски" 1. 12
всички     безплатно
Сподели:

Каним ви в 18.00 часа на 1 декември (петък) на тържественото запалване на празничните светлини и коледното дърво на София от кмета на Столичната община Васил Терзиев.

Най-емблематичната софийска забележителност храм-паметник „Св. Александър Невски“ засиява с ново архитектурно осветление, което подчертава културното наследство, а през целия декември площадът от ул. „Г. С. Раковски“ около храмовете „Света София“ и „Свети Александър Невски“ ще заживее с празнични концерти, украса и различни активности за гражданите и гостите на града.

Събитието на 1 декември включва концерт на детски танцови и музикални състави и изпълнители, певицата Елена Сиракова, и интерактивния пърформанс „Лумини“ с феерични светещи кукли и характери на „Жар Театър“ и „Фест Студио Жар“. Дядо Коледа ще пристигне на тържеството, за да се снима с децата.
През празничния месец площадът ще е преобразен с временен дизайн от градски активисти и артисти, който цели да се изпробват варианти за дългосрочно оживяване на знаковата зона. Кампанията, посветена на светлината в хората и символите на града, включва специално коледно събитие на 20 декември и традиционният концерт за посрещане на Нова година, организиран от Столичната община.

По улица “Оборище” от ул. “Г. С. Раковски” до храм "Свети Александър Невски" посетителите могат да разгледат 37-те приказни живи “Елхи на таланта”, украсени със 7400 коледни играчки, 500 метра гирлянди и близо километър светлинна украса - дарителска инициатива на Фондация „Стоян Камбарев“.

Кампанията "Светлината в нас" се реализира от Столичната община с подкрепата на Mastercard и Kaufland. Дизайнът и реализацията са дело на Фондация "Колективът", креативния директор Владимир Герасимов и сценографите Ева Вентова и Заря Врабчева.

текст: Организаторите

Къде се намира:

пл. "Свети Александър Невски"

Как да стигна:

Тролей 1,11,2,4,9
Метростанция Софийски университет Св. Климент Охридски

С кола:

Синя зона за паркиране

Последна редакция: 14.12.2023 г.

реклама
реклама