Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Алеко

27. 01 всички безплатно
Алеко 27. 01
всички     безплатно
Сподели:

Фондация „София – световна столица на спорта“ и Столична община ви канят на ВИТОША ЗИМЕН ФЕСТ 2024. Елате на 27 януари, събота на хижа Алеко за да станете част от Световния ден на снега под мотото „Открий, забавлявай се, изживей“.

Спускане с шейни, паралелен слалом, ски-алпинизъм, спринтово ски-бягане, детски игри и много, много забавни надпревари.

И още: уникалното за България велосипедно спускане на сняг за време. Сноубайк – най-новата дисциплина в колоезденето, направи своя официален световен дебют точно преди 5 години край х. Алеко и сега отново ще зарадва феновете на екстремните изживявания с велосипедите в планината.

Фестивалът е новатор в провеждането на спускане за време по сняг с колела, а тъй като дисциплината е съвсем нова и наскоро утвърдена от международните структури, на практика състезанията на Витоша се явяват първите в света, организирани и официално приети в календара на Световния колоездачен съюз.

Столична община и „София – световна столица на спорта“ организират този спортен празник за девета поредна зима, като целта е да излязат повече хора в планината, на чист въздух сред природата. Поканени за участие са всички, които обичат Витоша и спорта, много забава ще има и на първата на Витоша „Шейни зона“, която ще работи за четвърта поредна година.

Предвидени са множество викторини, планинарски песни и конкурси: за направа на снежна фигура, за най-атрактивна визия, за най-красиво украсена шейна, бой със снежни топки и др. За децата ще се грижат професионални аниматори, които ще осигурят безплатни маски и карнавални аксесоари за украса на шейните. Фестът включва още планинарски песни на импровизираната сцена, забавни игри и конкурси с награди.

Организатори на Зимния фест, наред с Фондация „София – европейска столица на спорта“ и Столична Община, са Българска федерация по ски, Витоша ски АД, Сдружение „Маратон”, Консепт криейтив, Българска федерация по катерене и алпинизъм, Ски-клуб „Александър логистик“, Сдружение на „Витошки ски и сноуборд училища и клубове”. Програмата предвижда още множество демонстрации, състезания, забавни игри и викторини. Наред с надпреварата по ски-бягане, всеки ще може да получи първи уроци и да пробва безплатно „писалките“.

Деня на снега се чества тази година в 58 държави и е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставят белите спортове. Целта е да се мотивират децата между 4 и 14 години да се запознаят и да заобичат зимните спортове и забавления. Очакваните участници за цял свят са общо над 900 000. Мотото на Световния ден на снега „Открий, забавлявай се, изживей“ е свързано с незабравимите срещи със зимните спортове.

Станете част от планинското спортно шоу. Не пропускайте ВИТОША ЗИМЕН ФЕСТ на 27 януари край х. Алеко. Повече подробности и детайлна програма очаквайте на www.sofia2018.bg.

„Открий, забавлявай се, изживей!“ с ВИТОША ЗИМЕН ФЕСТ 2024 – събота, 27 януари, след 10 ч. на хижа Алеко.

Организатор: Sofia 2018 - Европейска столица на спорта

Къде:

Алеко

Къде се намира:

Витоша

Как да стигна:

До Алеко можете да стигнете с кабинков лифт -информация: https://skivitosha.com/, както и на  тел:0882 111 480
Автобуси 64, 93
Качването с кола е позволено през работни дни и през почивни дни без времевия диапазон 11-14 часа.

С кола:

Има голям паркинг до станцията на кабинковия лифт, когато има прекалено много коли, се паркира край пътя.

 

Последна редакция: 08.02.2024 г.

реклама
реклама