Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

НДК

вто
-
нед
5+ г безплатно
Оцени:
Сподели:

ДЕТСКА ПРОГРАМА: СОФИЙСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛИТЕРАТУРЕН ФЕСТИВАЛ 2018 г.

12 декември, сряда

10:00 – 11:30, Мраморно фоайе, НДК
Детска програма: Среща-работилница с Юлия Спиридонова – Юлка (за деца първи -втори клас)
Среща с тайните агенти на Дядо Коледа
Как Дядо Коледа разбира дали сте слушали през годината? Можете ли да пазите тайна? Детската писателка Юлия Спиридонова ще ви запознае с тайните агенти на добрия старец.
По време на срещата Юлия Спиридонова ще представи на децата по (характерния за нея) интересен и забавен начин коледната си приказка „Боби и тайните агенти на Дядо Коледа“. Ще им разкаже за тайните агенти на Дядо Коледа – птичките, които остават да зимуват. Ще се прожектират на екран изображения на птичките. А децата ще могат да оцветяват картинки с птичките.

11:30 – 13:00, Мраморно фоайе, НДК
Детска програма: Среща-работилница с Радостина Николова (за деца трети - пети клас)
Защо му е да полети на „Кико без крила“?
Кое е първо - образът или историята? Всеки герой има своето любопитно минало, а всяка история има своята предистория. В книгите опознаваме само малка част от тях.
„Кико без крила“ е картинна книга за откъс от живота на едно палаво куче, което спешно се нуждае от крила. Малкото текст в книгата отваря поле за всевъзможни интепретации и сценарии, а красивите илюстрации на художичката Матея Аркова дават пространство за истински полет на въображението. Готови ли сте да разровите думите, за да откриете какво се крие отвъд тях?
Знаете ли например защо слонът Лин не е някой случаен слон, а името му крие история на над 70 години? Любопитни ли сте да научите защо точно гъските командват в небесното царство? Кой ли е написал важните правила, по които управлява твърдата им ръка? А може ли да доизсмислите липсващите?
Заедно с Радостина Николова ще разплетем мистерията около миналото на всеки образ в книгата, ще потърсим различната предистория и ще създадем истински крила на свои собствени герои, които да полетят при останалите. Защото всеки сам по себе си е разказвач, нали?

13 декември, четвъртък

10:00 – 11:30, Мраморно фоайе, НДК
Детска програма: Среща с Дагмар Гайслер, Германия (за деца втори - пети клас)
Приключения с Ванда
Среща с немската детска писателка Дагмар Гайслер, автор на популярната книжна поредица за Ванда. На срещата ще научите какво се крие под името ВАНДА (В като вълшебство, А като авантюрист, Н....), как авторката я е измислила, в какви приключения се впуска. Ще имате възможност да видите (а и попълните) специалния лексикон, в който присъства и специален раздел – Какво искам да кажа на възрастните?
Модератор: Петя Кокудева

Детска програма: Среща със Сотир Гелев (за деца трети - пети клас)
Как Лора се научи да брои до 10
Сотир Гелев казва за книгата си – „Героинята ми Лора е дете, а любопитството и стремежът към нови знания и умения е един от основните инстинкти в детството. Книгата няма за цел да научи някое дете да брои (въпреки че е възможно и това да се случи). Предполагам, че читателите на тази история вече могат да се справят с броенето и за тях ще са интересни приключенията на Лора. Надявам се, че тези приключения ще им подскажат, че е хубаво човек да е любопитен и да не се страхува от новите неща, които му се случват.“

Модератор: Зорница Христова

14 декември, петък

10:00 – 11:30, Мраморно фоайе, НДК
Детска програма – Среща с Катя Алвес, Швейцария (за деца трети-пети клас)
Искате ли да се запишете в „Клуба на мъфините"?
Не пропускайте възожността в „Клуба на мъфините“ да ви приеме лично основателката му - писателката Катя Алвес. С нея ще обсъдим жизненоважни въпроси. Например, какво е да си в тази никаква възраст - нито дете, нито тийнейджър и как точно помагат мъфините в разрешаването на всички проблеми.
Модератор: Юлия Спиридонова – Юлка

11:30 – 13:00, Мраморно фоайе, НДК
Детска програма - Сторитейлинг по картинната книга  „Балконът“ (за деца втори-пети клас)
Балконът - книга без думи
Прочутото стихотворение на Атанас Далчев оживява в илюстрациите на младата художничка Калина Мухова. Едно семейство живее в къща с красив старинен балкон, за който дори не подозира. Докато един ден...
Модератор:  Зорница Христова

15 декември, събота

10:30 – 12:00, Мраморно фоайе, НДК
Детска програма – Среща-работилница с Мила Попнеделева - Генова  (за деца 5 - 9 години)
Прасчо и други приказни герои на Мила Попнеделева-Генова

Едно събитие за най-малките, в което Прасчо ще излезе от книгите, за да дойде на литературния фестивал и да се оплаче на децата как е описан и нарисуван от Мила като свинчо и как тя харесва другите си приказни герои повече от него.
За кой е писала Мила, че не си подрежда играчките? За Прасчо. Кой е нарисувала най-дебел от всички животни? Пак Прасчо!!! За кой е писала, че не си мие копитцата? За Прасчо. Честно ли е това? А кой е нарисувала да гази в калта? Отново Прасчо. За кой е написала, че говори с пълна уста? Пак за него.

Прасчо ще прочете на децата къде е писала за него тези лоши работи и ще им покаже всички илюстрации, на които не харесва как е нарисуван. После ще ги помоли да поправят тази черна несправедливост с помощта на боички,  моливи и глина. Да напишат хубави неща за него и да нарисуват нови илюстрации, в които той да е възпитано и чисто прасе. И да е слаб. Най-важно му е да е слаб. Иска да се види и зелен. И висок. И елегантен. И да го нарисуват, как язди кон. И слон! И как пилотира самолет.
Прасчо се надява, че децата ще поправят имиджа му от книгите на Мила. 

16 декември, неделя

10:30 – 12:00, Мраморно фоайе, НДК
Детска програма: Среща с Петя Кокудева (за деца първи-четвърти клас)
Лупо, Тумба и Кутията на думите
Петя Кокудева и героите от най-новата й книга – „Лупо и Тумба. Част 2" - ще ви покажат вълшебната кутия на думите, пълна с истории.

текст: Организаторите

Къде се намира:

пл."България" 1

Виж на картата

Организатор:

Асоциация „Българска книга”

Кога работи касата:

Понеделник до петък:
09:00 - 20:00
Събота и неделя:
10:00 - 20:00

Контакти:

02/916 63 00
02/916 64 00

Интернет страница:

http://www.ndk.bg/

Как да стигнем:

Тролей 1, 2, 5, 8, 9, Трамвай 1, 7, 6, Метростанция НДК

С кола:

Зелена зона

Организатор:

Асоциация „Българска книга”

Последна редакция: 05.12.2018 г.

18ЮлиЧет

Нови групи в Smarty Kids Младост

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН УРОК по Ментална Аритметика в SmartyKids София Младост, като се регистрирате на http://sofia-mladost.smarty-kids.bg/ или на номер 0885 02 14 53, за да се потопите в света на менталната ...

Smarty Kids Младост

- 5-12г. -
Спонсорирано
реклама
реклама