Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Витоша планина

пон
-
нед
3+ г -
Витоша планина пон
-
нед
3+ г    
Сподели:

Ето къде може да караме ски с децата на Витоша, да наемем или купим екипировка и контактите на най-големите ски училища в София. Едно от недооценяваните качества на София е близостта с планината. За половин час можем да излезем над смога на града, да спортуваме и да се наслаждаваме на даденостите на една сравнително висока планина. Да използваме това, което имаме!Къде можем да караме ски с децата на Витоша?

Алеко – традиционният ски курорт на София. През последните години базата е доста остаряла. Основните места за ски са на Алеко – за начинаещи и пистата „Лале“ - за по-напреднали. Състоянието на ски пистите и кои лифтове работят, може да видите тук - https://skivitosha.com/lifts/status. Можете да наемете ски на място, както и инструктори. Качването до Алеко е най-лесно кабинков лифт "Симеоново - Алеко" от 9:00ч до 17:30ч. Тук може да проверите кога и дали работи лифтът, дни за профилактика и т.н. - https://skivitosha.com/summer/lifts/worktime , както и на  тел:0882 111 480. Може да се качите и с градски транспорт, автобуси 64, 93. Качването с кола е позволено през работни дни и през почивни дни без времевия диапазон 11-14 часа.

Конярника, Офелиите – през последните години, се оформя като най-доброто място за обучение на деца. Пистите са леки и широки, работят малки влекчета. Има ски гардероби на място. Ски картата важи и за двете ски зони. Може да се качите с автобуси 59 и 64. И с кола - през работни дни и през почивни дни без времевия диапазон 11-14 часа. Паркирането е по пътя и събота и неделя е доста затруднено. На Офелиите има малък паркинг.Къде и как да закупим детска ски екипировка?

Ако не сте сигурни дали детето Ви има желание да кара ски, не избързвайте с екипировката. Наемането й е доста скъпо, но ако ще се качите само 2 – 3 пъти в сезона, няма смисъл да купувате всичко – ски, щеки, каски, очила, ръкавици и т.н. На всички писти има ски гардероби, където ще Ви посъветват какви ски Ви трябват, ще пробвате различни обувки и т.н. Трябва да знаете, че ски гардеробите затварят малко по-рано от ски влековете, както й това, че събота и неделя е доста натоварено и възможностите за избор, а понякога и за наемане свършват бързо.

За деца, според мен, е много подходящо да пазарувате ски и обувки втора ръка, защото много често, особено за обувките, ще ги ползвате не повече от един сезон. Едно от основните места в София за ски и екипировка втора ръка е пазарът на стадион Юнак, той е почти до спирката на метрото – Метростанция стадион Васил Левски. Там може да се пазарите за цената, особено ако купувате ски+обувки. Някои чичковци изкупуват обратно екипировка, която са Ви продали миналата година. Най-изгодно е да пазарувате в края на сезона, но за ски обувки за деца, не Ви съветвам да го правите, защото не можете да предвидите кой номер обувки ще Ви трябват за следващата година.

Нова ски екипировка може да купите от много спортни магазини, както и големите спортни супермаркети като Декатлон, Спорт депо и други. Имайте предвид, че в големите магазини, в началото на сезона, когато падне първият сняг, всичко е почти обрано и може да не намерите точно това, което търсите.Къде можем да запишем детето на ски училище?

Ето и някои от училищата, които работят с деца и осигуряват транспорт, учители, екипировка. Някои предлагат обучение на седмична база, има и предложения за събота и неделя. Тръгването е от удобни централни места в София, ако се съберете повече хора от едно училище или детска градина, може да се уговорите да Ви взимат от училището. И понеже някои деца са доста предирчиви, може и Вие да ходите като придружители, тъкмо да си припомните Вашите детски ски изживявания.

Марчирски спорт
https://machirski-sport.com/
+ 359 2 981 57 12, + 359 2 980 17 75

Атмосфера спорт
https://asport-bg.com/
02 / 975 42 06; 0883 49 80 88;

Монтен спорт
https://www.motensport.com/
02 980 55 33, 0877 10 14 27

Марина спорт
http://www.marinasport.net/
02 / 981 34 79, 0884 609 883; 0889 250 465;

Дино ски училище
www.skidino.net
028683204, 0889489334

РИНСПОРТ
http://rin-sport.com/
0887321129

Витоша ски
https://skivitosha.com/И ако си мислете, че детето Ви е прекалено малко и не може да се справи и последното, което искате да видите е нещо от рода на сълзи и сополи на пистата, което би Ви скъсало сърцето, качете се заедно някоя събота и неделя, за да видите снега, слънцето, червените бузи и блесналите очи и тогава взимайте решението. Защото на планината, грип няма!

текст: София играе

Къде се намира:

Витоша планина

Последна редакция: 23.01.2019 г.

реклама
реклама