Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Специално разработен модул за осъзнаване и защита на границите на психиката, емоционалния свят на детето и тяхната неприкосновенност!

Важно е децата да умеят сами да се съхраняват в безопасно състояние и да не позволяват да им отнемат правото да се защитят и изразят своите чувства! Понякога и хората в зряла възраст не са наясно докъде се простира техния вътрешен свят и откъде започва този на другия. Това означава, че те самите не са наясно с личните си граници. Основна функция, с която границите ни съхраняват като личности е умението да поемаме отговорност за своите емоции и действия и да НЕ поемаме отговорност за чуждите. Ако не можем сами да ги поставим, с времето започва да страда самооценката, уважението и ни се случва да злоупотребяват с нас и чувствата ни.

Ролята на психолога е да помогне на детето да осъзнае собствените си граници и да развие умения да ги поставя. Дори в позната среда децата не винаги показват усещанията си относно личното си пространство и своите граници. Това се случва най-често поради тревожността на детето да не нарани чувствата на най-скъпите за него хора. За съжаление децата много често потискат чувствата си и отговарят на очакванията на близки и авторитети, за да бъде одобрено поведението им и така да се чувстват обичани. Това е порочен модел, който с времето ги превръща във възрастни, които вечно угаждат на всеки или се оплакват от другите без да поемат никаква отговорност. Колко по-лесен и приятен би бил животът, ако от деца знаехме как да слушаме себе си!

Модулът се организира за възрастова група 4-6г. и за възрастова група 7-10г.

Модулът се провежда от психолог в малка група.
Такса за участие: 12 лв.

Участие само след записване:
b.vasileva@eiacademy.bg или 0883 37 87 97 - психолог Бояна Василева

текст: Организаторите

Къде се намира:

бул. "Витоша" 50

Виж на картата

*Необходимо е предварително записване:

Участие само след записване:
b.vasileva@eiacademy.bg или 0883 37 87 97 - психолог Бояна Василева

Как да стигна:

Метростанция НДК, Тролей 1,2,9,5,8

С кола:

Синя зона за паркиране

Контакти:

088 861 0055

https://www.facebook.com/eiacademy.bg/
http://www.eiacademy.bg/

*Необходимо е предварително записване:

Участие само след записване:
b.vasileva@eiacademy.bg или 0883 37 87 97 - психолог Бояна Василева

Последна редакция: 12.02.2019 г.

23МайЧет

Нови групи в Smarty Kids Младост

Заповядайте на БЕЗПЛАТЕН УРОК по Ментална Аритметика в SmartyKids София Младост, като се регистрирате на http://sofia-mladost.smarty-kids.bg/ или на номер 0885 02 14 53, за да се потопите в света на менталната ...

Smarty Kids Младост

- 5-12г. -
Спонсорирано
реклама
реклама