Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

НДК

вто
-
нед
28.05-2.06 безплатно
Сподели:

Изкуството на един от най-ярките български илюстратори, подарил на няколко поколения „картините” на своето въображение, претворени в детски книги, е във фокуса на събитието „Любен Зидаров. Майсторът на детската илюстрация.”

Седемдесет години изключително богата творческа дейност в областта на визуалното композиране на книгата ще бъдат представени в изложба корици по време на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи в НДК. От средата на миналия век и досега Любен Зидаров илюстрира някои от най-забележителните и любими произведения на световната литература, сред които „Приказки на Шехерезада”, „Островът на съкровищата”, „Андерсенови приказки”, „Том Сойер” и др.

През 2016 г. и 2017 г. той е номиниран за най-престижната награда за детска литература в света – Мемориалния приз „Астрид Линдгрен”. Любен Зидаров принадлежи към модерното течение на илюстрацията за деца у нас, а вероятно в момента е най-възрастният действащ илюстратор на планетата.

Откриването на изложбата е на 28-ми май от 10:30 часа в Мраморно фоайе на НДК в рамките на програмата на Пролетен базар на книгата и Литературния фестивал за деца и младежи (ет. 2).

По случай Международния ден на детето, сутринта на 1-ви юни е запазена за ателие за книжни обложки, вдъхновено от изложбата на корици с автор Любен Зидаров. Пъстрата работилничка и Велиана Симеонова от блога Двама с мама очакват малките читатели, които във веселата компания на пирати и приказни герои, въоръжени с моливи и усмивки, да сътворят уникални обложки за любимите си детски книги.

Ателието е с начален час 10:15, като потвърждения за участие изпращайте на filipova@abk.bg (свободен текст, до изчерпване на местата).

текст: Организаторите

Къде:

НДК

Къде се намира:

пл."България" 1

Кога работи касата:

Понеделник до петък:
09:00 - 20:00
Събота и неделя:
10:00 - 20:00

Контакти:

02/916 63 00
02/916 64 00

Интернет страница:

http://www.ndk.bg/

Как да стигнем:

Тролей 1, 2, 5, 8, 9, Трамвай 1, 7, 6, Метростанция НДК

С кола:

Зелена зона

Последна редакция: 23.05.2019 г.

реклама
реклама