Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Dolna Malina Open Fest 2019 е третото, поредно издание на фестивала, а организирането му се осъществява от кметството, в партньорство с НЧ "Васил Левски 1943", читалища от София област, София град, Фондация "Ведна" и Сдружение "Таратанци", училища, неправителствени организации и т.н.

Dolna Malina Open Fest ще се реализира в периода от 1 до 30 юни - като всеки уикенд има тематичен профил и състезателен елемент:

- "Танци" - включва работилница за професионални хореографи или студенти, които да подготвят танцов пърформанс. Участието е безплатно с включени транспорт, настаняване, храна и обучителна програма. В продължение на 3 месеца готовият проект ще бъде част от репертоарната програма на столичен театър през сезон 2019/2020.

Втората част в този раздел "Намери своя ритъм" е с фокус върху децата, които не са се занимавали с танцово изкуство. В рамките на два дни те ще могат да научат основните характеристики на всеки стил и накрая да се представят пред публика.

- "Кино" - предизвикателството в тази категория е към млади професионалисти или студенти в аудио-визуалния сектор, които ще получат възможност да заснемат късометражен филм на територията на Кино център BUFO Films&TV Studios.

- "Театър и поезия" - създаване на нови поетични текстове и рецитали са в това звено на фестивала, което цели да развие богатството на изказа и любовта към словото.

- "Фолклор и битово изкуство" - възраждането на народното песенно, музикално, танцово и обредно творчество е в сърцевината на този сегмент от феставала, в които всяка година се включват фолклорни групи от цяла България.

- "Спорт" - турнири по бадминтон, мини футбол, плажен волейбол и плажен футбол са включени в това направление с открит достъп и атрактивни награди.

- "Музика" - в тази категория, отново в партньорство с Кино център BUFO Films&TV Studios се предлага изключителна възможност пред изявени таланти от поп, джаз, рок и др. музикални жанрове да създадат авторски видео клип напълно безплатно. Всяка година професионално жури избира състезателите в това направление и им дава възможност за широко публично представяне на авторския им продукт.

С този широк спектър от артистични акции, състезателна програма, свободен достъп до събития и колаборация между различни поколения творци Dolna Malina Open Fest се заявява като платформа за културен обмен и алтернатива към привличане на многостранна публика извън установената такава в централната част на София.

Непосредствената близост на село Долна Малина до града, от една страна и, от друга, природните характеристики на местността задават отличните предпоставки за реализиране на фестивала.

Именно в единството между традицията и модерността, в срещата между представители от всички възрасти в откритата, неформална среда на извънградския живот се открояват онези предпоставки, които правят Dolna Malina Open Fest форум с потенциал в перспектива.

Главен организатор и артистичен директор на Dolna Malina Open Fest e Йонко Димитров, който е и кмет на с. Долна Малина.

Всички подробности, условия за участие, форма на регистрация и архив от предишни години, може да намерите на адрес www.domafest.co

текст: Организаторите

Къде се намира:

с. Долна Малина

Къде се намира:

Долна  Малина  е  фестивално кино селце намиращо се на 28.6 км. близо до гр.  София

Последна редакция: 05.06.2019 г.

пон - пет

Английски за деца 3-7 г. с Jolly Kids

Учете АНГЛИЙСКИ с нас в просторния ни зелен двор или от уюта на вашия дом.  Подготвили сме ви разнообразни варианти и форми на обучение, така че за всекиго да и ...

Учете АНГЛИЙСКИ с нас в просторния ни зелен двор или от уюта на вашия дом.  Подготвили сме ви разнообразни варианти и форми на обучение, така че за всекиго да има по нещо. Присъствено обучение Тази година нашето традиционно английско лятно училище за деца на 3-7 г. ще се случва в просторния н ...

Jolly Kids

пон - пет

3-7 г.

-

Jolly Kids

пон - пет 3-7 г. -

Английски за деца 3-7 г. с Jolly Kids

Английски за деца 3-7 г. с Jolly Kids

Учете АНГЛИЙСКИ с нас в просторния ни зелен двор или от уюта на вашия дом.  Подготвили сме ви разнообразни варианти и форми на обучение, така че за всекиго да има по нещо. Присъствено обучение Тази година нашето традиционно английско лятно училище за деца на 3-7 г. ще се случва в просторни ...

реклама
реклама