Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

От 21 юни до 14 юли 2019 г. предстои Десетото юбилейно издание на фестивала ОПЕРА В ПАРКА. Този летен празник присъства в културния афиш на София и интегрира все по-нови зрителски аудитории към магията на оперното и балетно изкуство. Представянето на открито в естествената среда в парка на Военната академия „Г. С. Раковски“ привлича гражданите и гостите на столицата в едно културно пространство от нов тип. Особено е важно приобщаването на детската и младежка публика към ярки образци на оперната и балетна класика.

Фестивалът предлата богата детска програма: „Червената шапчица“, „Мечо Пух“, „Вълшебната флейта за деца“, „Козелът сърдитко“, „Хензел и Гретел“, „Трите прасенца“, „История с патоци, Мечо и Лиса“ и балетите „Спящата красавица“, „Зле опазеното момиче“ и „Пепеляшка“.

Може да видите предстоящите детски представления ТУК.

В изданията на фестивала от 2010 до 2018 година бяха представени оперите „Лакме“, „Мадам Бътерфлай“, „Норма“, „Атила“, „Любовен еликсир“, „Дон Карлос“, „Евгений Онегин“, „Ловци на бисери“, „Турандот“, „Пепеляшка“, балетните спектакли „Лебедово езеро“, „Жизел“, „Зорба Гъркът“, „Силфида“, „Кармен“ и „Рапсодия в синьо“, „Дон Кихот“, „Дамата с камелиите“, „Петрушка“ и „Жар птица“.

Чрез прецизно програмиране фестивалът демонстрира многообразие и промотира своите високо художествени спектакли, изпълнени от виртуозни певци и инструменталисти.

Проектът привлича и чуждоезикова публика, на която се предоставят субтитри на английски език. Оперният театър изгради през годините солидни взаимоотношения с водещи туристически агенции, специализирани в културния туризъм, чрез които осъществява масирана рекламна кампания в редица международни изложения.

Излизането от формалната кутия на обичайното оперно и балетно пространство провокира художествените състави при адаптирането на спектаклите в естествена среда.

Фестивалът ОПЕРА В ПАРКА ежегодно е част от календара на Културните събития  на Столичната община и е реализиран с любезното съдействие на домакините на това значимо събитие от Военна академия „Г. С. Раковски“.

Тази година Фестивалът ще бъде открит на 21 юни от 20:00 часа с голям юбилеен концерт, в чиято програма са включени популярни шедьоври от оперната класика. Участват солисти, хор и оркестър на Софийската опера и балет.

Може да видите предстоящите детски представления ТУК.

Диригент: ГРИГОР ПАЛИКАРОВ

текст: Организаторите

Къде се намира:

бул. Евлоги и Христо Георгиеви №82

Как да стигна:

Спирка на автобуси 213, 72, 75

с кола:

Уличките наоколо попадат или в Синя, или в Зелена зона и въпреки това трудно се намират места за паркиране. Може да потърсите на ул. "Султан тепе", между парка и Испанската гимназия

Пишка ми се:

Има химически тоалетни

Пие ми се вода:

Носете си водичка

Купи ми го:

Звучи невероятно, но в този софийски парк търговци няма

Достъпност:

не се плашете от стълбището по снимките - има алеи, съвсем удобни за колички

Последна редакция: 20.06.2019 г.

реклама
реклама