Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Изложбата „Нарисувани думи“ (Drawing Words) събира на едно място някои от най-вълнуващите илюстрации на детски книги от Обединеното кралство от последните години.

Създадена с подкрепата на Британския съвет, изложбата представя десет илюстратори с ярък и отличителен почерк, който съдържа съвременен заряд и показва силата, превръщаща илюстрацията в масова и мощна форма на изкуството. Богатата история на илюстрациите на детски книги в Обединеното кралство е добре позната от световноизвестните „Зайчето Питър“, „Мечето Падингтън“ и „Мечо Пух“. Изложбата „Нарисувани думи“ предлага поглед напред към бъдещето със съвременни илюстрации от утвърдени британски художници, както и от такива, които тепърва започват творческия си път.

Официално откриване е на 26 юни 2019 г. (сряда) от 11:00 ч. Изложбата може да бъде разгледана в Англоезичната читалня на Столична библиотека и ще бъде отворена за посетители от 1 юли до 30 октомври 2019 г. всеки ден от 9:30 до 18:00 часа с почивни дни събота и неделя.

В рамките на експозицията ще бъдат организирани две литературни работилници, които ще се проведат в библиотеката след началото на учебната година. Допълнителна информация можете да получите на обявените по-долу имейли.

Куратор на изложбата е Лорън Чайлд, носителка на множество награди, художничка и писателка, Детски лауреат за 2017-19 година − титла, която се присъжда в Обединеното кралство на всеки две години за цялостен принос към детската литература.

„За мен илюстрацията е тясно свързана с поезията. Чрез грижлив подбор на изображение, което най-добре би изразило значението, илюстрацията се радва на предизвикателството и привилегията да е хиперселективна, да изчиства мисли или събития, събирайки ги в едно единствено изображение, сътворявайки образи, които могат да се тълкуват по различен начин всеки път“, споделя Лорън.

Изложбата е създадена от креативен екип на студио Etcetera с графичен дизайн на Regular Practice и представя:

    Джил Колдър, „Робърт Първи Шотландски“ (Birlinn)
    Лора Карлин, „В свой собствен свят“ (Phaidon)
    Ребека Коб, „Леля Амилия“ (Macmillan Children’s Books)
    Уилям Грил, „Вълците от Къръмпо“ (Flying Eye Books)
    Емили Хюз, „Неопитомен“ (Flying Eye Books)
    Ясмин Исмаил, „Лягай си, Фред!“ (Bloomsbury)
    Нийл Лейтън, „Емили Браун и Онова Нещо“ (Hodder Children’s Books)
    Дейвид Макинтош, „Новият ни съученик Маршъл Армстрог“ (HarperCollins)
    Емили Ранд, „Денят на едно куче“ (Tate Publishing)
    Дейвид Робъртс, „Прахан“ (Hachette)

Гостуването на изложбата „Нарисувани думи“ е част от програмата, с която Британският съвет и Британското посолство отбелязват 80-годишнината от създаването на първия офис на Британския съвет в страната и 140 години от установяването на двустранни отношения между България и Обединеното кралство.

текст: Организаторите

Къде се намира:

пл. Славейков 4

Виж на картата

Контакти :

http://www.libsofia.bg
https://www.facebook.com/stolichna.biblioteka/

Как да стигна:

Трамвай - 10, 12, 18
Тролей 9

С кола:

Синя зона

 

Последна редакция: 26.06.2019 г.

 

Тенис за деца и тийнейджъри

Ние предлагаме индивидуални и групови тренировки по тенис за деца (4-12 години) и тийнейджъри (13-18 години) - начинаещи и напреднали, които искат да спортуват редовно, да усъвършенстват уменията си на корта, к ...

Tennis Club 15-40

- 4-18г. -
реклама
реклама