Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

НДК

- 24-26.01.2020 -
НДК
24-26.01.2020    
Сподели:

В началото на 2020г., екипът на "Апетит за образование чрез практика" организира ”Национален училищен фестивал: Намереното поколение", който ще се проведе на 24-25-26 януари от 11:00 до 17:00 часа в Национален дворец на културата. Национален училищен фестивал: “Намереното поколение” има за цел да популяризира и представи иновативни методи и педагогически подходи/идеи на професионалисти, работещи в сферата на образованието и образователната дейност в България. Фестивалът предизвиква не само научно-практическата насоченост на участниците, но и дава възможност за отворени лекции, дискусии, обмен на опит, полезни практики и създаване на нови контакти.

След успешен подбор, екипът ни селектира участниците в изложението, които са с най-добрите и доказани подходи като ръководителите на олимпийските ни отбори, успешни предприемачи и учени с принос на световно ниво, които ще споделят своята иновативна и креативна визия за успеха, как да бъде запален интересът на младите към науката и как да откриваме силните страни на колкото се може повече млади българи и бъдещи таланти.

В рамките на три дни- 24, 25, 26-ти януари 2020г. съвкупност от различни образователни институции, частни, общински и държавни училища, педагози, възпитатели, обучители, изследователи, учени, общественици на територията на България, ще представят своите добри практики, чрез различни видове демонстрации, открити уроци, работилници, експериментални лаборатории, занимални и друг тип активности. В първия ден от програмата, събитието ще даде своя официален старт с вечерно откриване, в което учени, представители на различни организации, бизнеси, участници и изложители ще имат възможността да се запознаят с нас, помежду си и да обменят ценен опит.Национален училищен фестивал “Намереното поколение" ще се състои от 3 модула:

1. Практически модул - Към кого е насочен практическият модул?

Училища от цяла България, учени, институти на БАН, преподаватели в български университети и ръководители на олимпийските ни отбори, ще вземат участие в практическия експериментариум по време на събитието.  Това предоставя и реална възможност на присъстващите учители и ученици да се учат директно от професионалистите, да обогатят своите познания в определени области и да доразвият вече придобитите си знания и умения с помощта на едни от най-изявените и доказани учени в България.
Надяваме си всички създадени познанства да се запазят във времето, професионалният обмен да продължи занапред, а ние от “Апетит за образование чрез практика” ,разбира се, ще продължаваме да създаваме подходящите условия за това.

В духа на мисията и визията на “Апетит за образование чрез практика”, представянето на всяка една образователна институция/център/училище/научен институт, през останалите два дни, ще бъде осъществено чрез практически уроци и нагледно демонстриране на дейността чрез работилници, експериментални лаборатории, занимални, открити уроци, които онагледяват по най-добрия начин практики, които са различни и уникална за съответните.  Училищата и образователните центрове, които желаят да се включат, ние силно стимулираме да включват свои ученици, които заедно с техните ръководители да демонстрират на практика какви методи прилагат, с които запалват интереса на младите към природните науки и съвместно ще демонстрират науката пред по-широка аудитория.

По този начин продължаваме да утвърждаваме модела на учене чрез преживяване, каквато е и нашата традицията от самото начало. В този модул ще изберем най-добрите подходи, методи на преподаване и демонстрации, като на най-изявените ученици, със съдействието на СТеам, ще предоставим платен летен стаж, за да могат подрастващите да влязат в реална работна среда и да изградят ключови за тяхното развитие умения, полезни познанства и още по-голям стимул за развитие.

И не на последно място, технологични/иноватини компании, които ще имат възможност да  представят своята дейност, за да се види нагледно къде и как любимата ни наука намира своето приложение в бизнеса, в иновативни продукти, които повишават човешката креативност и коефициент на полезно действие. Разбира се, всички усилия, които влагаме, са насочени в посока на това, учениците, които ще бъдат участници и ще присъстват на фестивала като публика, да са следващите откриватели. Всяка компания, която предлага решение за улеснение на научно-образователния процес и като цяло по-лесното и достъпно образование, е добре дошла и ще намери целевата аудитория, на която да покаже как действа то.2. Дискусионен модул - Към кого е насочен дискусионният модул?

Вторият присъстващ модул, дискусионният, е насочен към учителите и обучителите, под формата на лекционна част, чиято основна цел е повишаване квалификацията на учителите и интегрирането на доказани, работещи методи в преподаването, коитдда повишат уменията, компетенциите на участниците, да стимулират повече успехи на наши ученици, както и да предразположат създаването на благоприятна среда, в която младите таланти да бъдат забелязани, вдъхновени от науката и мотивирани към развитие в професионален и личен план. По този начин фестивалът предизвиква не само научно-практическата насоченост на участниците, но и дава възможност за отворени лекции, дискусии, обмен на опит, полезни практики и контакти.

Чаши гост-лектори ще бъдат видни учени като: Теодосий Теодосиев, Никола Каравасилев, проф. Албена Георгиева, представители от бизнес сферата и трудовия пазар като: г-н Георги Първанов и още много интересни имена от науката и бизнеса.3. Модул за идеи и национално обсъждане на иновации в образованието:

В последния ден от събитието, екипът на "Апетит за образование чрез практика" отдели време и внимание да включи и национално обсъждане на настоящите иновации в образованиетЬо под формата на дискусионен панел, ръководен от модератор и протоколчик. Всяко едно предложение,методика, идея или подход, ще бъдат документирани, а след това и споделени с останалите.

С този фестивал „Апетит за образование чрез практика“, съвместно с МОН, желаем да осъществим едно по-широко обсъждане сред професионалистите, в това число- преподаватели, лектори, професори, ръководителите на олимпийските отбори, представители на различни сдружения и образователни инициативи, чуждестранни професори, учители от цялата страна, за да успеем заедно да покажем, че образованието в България е на едно високо ниво, давайки гласност на тези, които с иновативни подходи, личен пример и силно желание са постигнали значими за България резултати в сферата на образованието.

текст: Организаторите

Къде:

НДК

Организатор:

Апетит за образование чрез практика

https://www.facebook.com/apebulgaria/

Къде се намира:

пл."България" 1

Кога работи касата:

Понеделник до петък:
09:00 - 20:00
Събота и неделя:
10:00 - 20:00

Контакти:

02/916 63 00
02/916 64 00

Интернет страница:

http://www.ndk.bg/

Как да стигнем:

Тролей 1, 2, 5, 8, 9, Трамвай 1, 7, 6, Метростанция НДК

 

Организатор:

Апетит за образование чрез практика

https://www.facebook.com/apebulgaria/

Последна редакция: 11.09.2019 г.

реклама
реклама