Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Музейко

1.10 - 31.1 всички -
Музейко 1.10 - 31.1
всички    
Сподели:

Необикновени музикални инструменти ще звучат в Музейко от октомври до януари 2020-та, благодарение на новата изложба “Докосни музиката”. Тя идва от Германия и разкрива връзката между най-универсалното изкуство и науката. Откриването на изложбата на 1 октомври ще отбележи двоен празник - Световният ден на музиката и Рождения ден на Музейко.

На 1 октомври в Музейко ще бъде открита нова  гостуваща изложба - “Докосни музиката!” Тя пристига от Германия, за да разкрие често магичната връзка между музиката и науката. 12 необикновени комбинации между музикален инструмент и предмет от нашето всекидневие ще посрещнат посетителите на детския научен център в световния Ден на музиката, 1 октомври, който съвпада с Рождения ден на Музейко.Какво е помпен орган и как звучи бутилкофонът? Каква музика може да създадем с музикален сешоар? Отговори на тези и други любопитни въпроси ще ни дадат уникалните инструменти в “Докосни музиката!”, които ще предизвикат творческия ни и откривателски подход към научните предизвикателства. Изложбата ще предложи на деца и родители неограничени възможности в създаването на мелодия, напомняйки за връзката между изкуството и природните науки.

Все повече съвременни изследвания доказват градивното и често определящо влияние на музиката върху умственото развитие на децата. Участието й в живота им помага за по-бързото усвояване на определени езикови умения като значението на думите, четенето и развитието на социални и емоционални умения. Благотворното влияние на музикалните инструменти помага на тялото и ума да работят заедно – развива добрата памет и справянето с различни учебни дейности... дори с математиката! А най-важното от всичко е, че се чувстваме щастливи, защото превръщаме живота в песен!В Деня на музиката изложбата “Докосни музиката!” ще бъде открита от нейния създател Майкъл Брадке, който пристига специално за това от Германия, и ще разкаже как заобикалящият ни свят има свое трептене и уникален звук. Докато експериментират и се забавляват, децата ще открият мелодията, която ни среща на всяка крачка – нужно е само да дадат воля на сетивата и въображението си! “Докосни музиката” е 5-та гостуваща изложба в Музейко след “Големите научни открития”, “Влечуги” и “Риби”, „Изгубените светове“ . Над 100,000 деца и родители от цяла България са посетили тези разнообразни гостуващи изложби в Музейко. Всяка една от тях допълва съществуващите над 130 интерактивни инсталации в Музейко, като дава възможност за нови преживявания и знания. 

текст: Организаторите

Къде:

Музейко

Къде се намира:

ул. Проф. Боян Каменов № 3, София 1700

Работно време:

https://bit.ly/35lqrsI

Контакти:

02/ 902 00 00

Интернет страница:

http://muzeiko.bg/bg

Как да стигнем:

Метростанция Г.М.Димитров
Автобусни спирки - МГУ: 123, 69, 70, 88, 676, 41, СБАЛ по онкология: 88, 280, 294, Г. М. Димитров: 102, 94

С кола:

има собствен паркинг - малък

Цена:

Деца до 2г влизат безплатно.
Деца от 2 до 18г - 12лв
Студенти - 10лв
Възрастни - 12лв
Пенсионери -10лв

Пие ми се вода:

Има диспенсър за вода, който се ползва безплатно.
И приятно кафене вляво от входа.

Пишка ми се:

Тоалетни има на всеки етаж. Има детски мивки.

Купи ми го:

До касата за билети има магазин за подаръци.

Достъпност:

Всички етажи на сградата са достъпни с асансьор.

Последна редакция: 14.10.2019 г.

реклама
реклама