Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

internet

1100 ч всички безплатно
Сподели:

С представления онлайн Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен тази година ще отбележи 27 март – Световен ден на театъра.

Първият спектакъл ще бъде за децата – нашите най-малки зрители. На страницата на театъра във Фейсбук - Театър Васил Друмев - Шумен, в 11:00 ч. ще бъде публикуван линк към запис на постановката „Рошльо и комините“ от Кина Къдрева, режисьор Таня Евтимова.

В празничния ден сме предвидили и онлайн представление за възрастни. В традиционния за драматичните ни спектакли час – 19:00, отново на страницата в социалната мрежа ще бъде публикуван линк, чрез който зрителите ще могат да гледат хитовото заглавие, носител на множество награди, „Нирвана“ от Константин Илиев, режисьор Максима Боева.

Постановката е отличена с: Награда за цялостен спектакъл, Награда за женска роля, Награда за мъжка роля от МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ ДРУМЕВИ ТЕАТРАЛНИ ПРАЗНИЦИ „НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА” ШУМЕН 2018; Награда за режисура, Награда за сценография, Наградата за мъжка роля, Наградата за женска роля от XXVIII НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА МАЛКИТЕ ТЕАТРАЛНИ ФОРМИ.- Враца. Притежава номинации за „Икар” 2019 в категория „Дебют” на Максима Боева и Ирина Митева и в категория „Сценография” на Борис Далчев. Максима Боева е носител на Творческата награда за млад театрален режисьор „Слави Шкаров" Русе 2018 .През 2019 г екипът на спектакъла е удостоен с колективна Награда на Шумен за изкуство и култура в раздел „Театър“:

Линковете към двата спектакъла ще бъдат активни в продължение на 12 часа. Брой на гледанията – неограничен.

На 27 март, през целия ден, на страницата ни във Фейсбук ще публикуваме любопитна информация, свързана с театралните ни събития от 27.03.2019 г. до 27.03. 2020 г.
Приятно гледане!

Бъдете с нас в празничния Световен ден на театъра 27 март! Очакваме ви на този уникален онлайн празник! Вие сте онези, чрез които театърът диша и живее. Бъдете здрави!"

текст: Организаторите

Къде

internet

Къде се намира:

internet

Последна редакция: 26.03.2020 г.

реклама
реклама