Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Скъпи приятели, поради настоящата ситуация, променяме датата на събитието. Закупените вече билети важат за новата дата.
В подкрепа на кино-театър Влайкова!
Заповядайте на една необичайна интерпретация на класическата приказка „Дивите лебеди“ - драматизацията с подвижни картини по едноименната приказка на Ханс Кристиян Андерсен, създадена от "Приказки по ноти"!
Приказната история преплита предания за истината, невинността и чистотата, поднесени по магически за възприятията начин.
Светлинен театър с подвижни картини е плетеница от изкуства - театър, изобразително и приложно изкуство, музика, обединени в едно необикновено сценично преживяване. Далеч от забързаното ежедневие и технологиите на съвременния свят светлини и сенки оживяват подвижни картини, които разказват истории за отминали времена. Превръщат ги в магически изображения, провокират фантазията и въвеждат зрителите  във вълшебен свят. Озвучаването от живи инструменти и песни придава допълнително очарование на представлението.

След премиерата на Светлинния театър "Дивите лебеди" в Нощ на театрите 2019, сме щастливи, че имаме възможността да представим нашата творческа рожба на сцената на този остров на културата и изкуството – Влайкова. С това нетрадиционно представление бихме искали да подкрепим кино -театър Влайкова в благотворителната кампания за набиране на средства за закупуване на техника.

Драматизация: Цвета Мишкова
Рисувани картини: Мария Тодорова, Цвета Мишкова
Музика, аранжимент и обработка на звука, осветление: Група Евентуално
В ролите: Мария  Тодорова, Цвета Мишкова

Подходящо за деца над 6 г и възрастни
Вход за посетител: 10 лв

Идеята за Светлинен театър с подвижни картини е заимствана от т.н. Cranky Box, като форма на визуализация и озвучаване  към различни песни и истории. Преди изобретяването на съвременните Cranky Box, японците използвали скрол картини, повлияни от китайските  картинни свитъци. Подобна форма е т. нар. Cantastorie /от италиански - "певец на истории“/, където изпълнител разказва или пее история, докато жестикулира към серия от изображения. Подвижната панорама пък е иновация в панорамната живопис в средата на XIX век, превърнала се в нов визуален елемент в театъра и предшественик на ранното кино.

текст: Организаторите

Къде се намира:

ул. "Цар Иван Асен II" №11

Как да стигна :

Автобус 213,72,75,280,306;
Тролей11,4,5,8

С кола :

ул. "Цар Иван Асен II" е зелена зона, но малките улички в и около района (на ул. "Цар Иван Асен II") не са зона.

Контакти:

https://www.facebook.com/kino.vlajkova/

Последна редакция: 20.05.2020 г.

пон - пет

Английски за деца 3-7 г. с Jolly Kids

Учете АНГЛИЙСКИ с нас в просторния ни зелен двор или от уюта на вашия дом.  Подготвили сме ви разнообразни варианти и форми на обучение, така че за всекиго да и ...

Учете АНГЛИЙСКИ с нас в просторния ни зелен двор или от уюта на вашия дом.  Подготвили сме ви разнообразни варианти и форми на обучение, така че за всекиго да има по нещо. Присъствено обучение Тази година нашето традиционно английско лятно училище за деца на 3-7 г. ще се случва в просторния н ...

Jolly Kids

пон - пет

3-7 г.

-

Jolly Kids

пон - пет 3-7 г. -

Английски за деца 3-7 г. с Jolly Kids

Английски за деца 3-7 г. с Jolly Kids

Учете АНГЛИЙСКИ с нас в просторния ни зелен двор или от уюта на вашия дом.  Подготвили сме ви разнообразни варианти и форми на обучение, така че за всекиго да има по нещо. Присъствено обучение Тази година нашето традиционно английско лятно училище за деца на 3-7 г. ще се случва в просторни ...

пон-нед

29-04 май/юни - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

Честит празник мили родители и деца! Пожелаваме Ви да си подарите едно чудесно изживяване за цялото семейство, за всички малки, големи, пораснали и непораснали деца. ...

Честит празник мили родители и деца! Пожелаваме Ви да си подарите едно чудесно изживяване за цялото семейство, за всички малки, големи, пораснали и непораснали деца.

София

пон-нед

0-12г.

-

София

пон-нед 0-12г. -

29-04 май/юни - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

29-04 май/юни - МЕСТА И СЪБИТИЯ ЗА ДЕЦА

Честит празник мили родители и деца! Пожелаваме Ви да си подарите едно чудесно изживяване за цялото семейство, за всички малки, големи, пораснали и непораснали деца.

реклама
реклама