Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Работилницата ще бъде в два последователни дни, на 6 и 7 август 2022, от 14:30 часа.

В първия ден заниманието започва с кратко въведение в научната илюстрация - избор на техника, как и къде можем да рисуваме дива природа. След това Асен ще покаже кое е специфично при този вид рисунки и защо трябва да обърнем внимание върху определени черти на птицата. Всеки участник ще започне изготвянето на илюстрация с моливи под ръководството на Асен. Целта е, да се учим да рисуваме от натура, посредством наблюдение на препарати от музея и на обекти от природата.

Във втория ден ще продължим да рисуваме с цветни моливи, акварел или туш.

Всеки участник може да избере да посети само един от двата или и двата дни.
За участие в заниманието не е необходим предишен опит, но е небходимо желание.
Всички необходими материали се осигуряват от организатора.

За Асен Игнатов
Асен Игнатов е асистент в Отдел „Гръбначни животни“ на Националния природонаучен музей при БАН
Възпитаник е на Националната природо-математическа гимназия, има магистърска степен от СУ ”Св. Климент Охридски”, специалност зоология/орнитология. Работи в Националния природонаучен музей при БАН от 2006. Научните му интереси са в областта на орнитологията (фаунистика, етология, екология, зоогеография на птиците) и опазването на природата. Рисува и снима дива природа за различни издания - списания, статии, интернет страници, книги (вкл. Червена книга на България, Атлас на гнездещите видове птици в България). Участник в самостоятелни и съвместни изложби с други художници и фотографи. Специализиран водач на туристи от чужбина с интереси към богатото биоразнообразие и история на България.
Участвал в различни научни проекти като Мониторинг на обикновените видове птици, Наблюдение на миграцията на птиците, NATURE 2000 и др.

текст: Организаторите

Къде се намира:

бул. "цар Освободител" 1

Как да стигнем:

Тролей 9

С кола:

Синя зона, паркинг няма

Контакти:

http://www.nmnhs.com/index_bg.php

Работно време:

понеделник до неделя 10:00 — 18:00
Музеят работи всеки ден с изключение на 1 януари, 3 март, Великден [православен] и 25 декември. Билети се продават до 17:00 ч.

информация: 087 9226573

 

Последна редакция: 20.07.2022 г.

реклама
реклама