Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

24 Сеп 2022 - събота

кино Кабана - парк НДК

1100 ч 3+ г безплатно
кино Кабана - парк НДК 1100 ч
3+ г     безплатно
Сподели:

ЖАР ТЕАТЪР
представя
ЗАВРЪЩАНЕТО НА ЦВЕТЯТА
24.09.2022 (събота)
Начало - 11:00 часа
Лятна сцена - Кино „Кабана“ - НДК
Времетраене – 40 мин.
Представлението е със свободен вход.
Събитието е част от Лятната културна програма на София и се реализира с финансовото съдействие на Столична община. Последно представление!
ЗАВРЪЩАНЕТО НА ЦВЕТЯТА е площаден интерактивен спектакъл на открито за детска и семейна публика на еко тематика, авторска интерпретация на екипа на Жар театър по древна австралийска легенда.
Спектакълът се отличава с оригинална и ярка визия, ръчно изработени големи маски и кукли от естествени материали, динамично действие. Използват се разнообразни изразни средства от сферата на театъра, уличните перформативни изкуства, карнавала, хартиените изкуства.

... Отдавна, много отдавна Земята била като райска градина. Навсякъде цъфтели красиви цветя, дърветата били отрупани с плод, животните не се страхували и никой никого не наранявал, защото имало достатъчно храна за всички. Само Човекът не можел да се насити и колкото и да вземал от плодовете на Земята, не му стигало, а искал още и още. Не за да се нахрани, а за да ИМА! Не зачитали хората Природата, само грабели от нея и я задушавали с боклука си.
Огорчена от човешката ненаситност и грубост, Великата Богиня на Плодородието и Живота напуснала света на хората и се оттеглила далеч, високо в непристъпните планини, скривайки се с магия от човешките очи.
Без нея дърветата престанали да раждат плод, красивите цветя увехнали, изворите пресъхнали, птиците отлетели след своята господарка, много от животните избягали. Светът се превърнал в безплодна сива и негостоприемна пустиня.
Минали много години и никой вече не помнел цветята, плодовете и птиците. Само малцина от най-старите хора разказвали понякога за отминалите времена на благоденствие, но всички останали не вярвали на думите им, а ги приемали за легенди или старческо бръщолевене…
Но едно дете повярвало в тази история. От мига в който я чуло за пръв път то не спряло да мечтае за онзи загубен красив свят и непрестанно питало и разпитвало за него. И макар че всички му се присмивали – то било твърдо решено да открие Великата богиня на Плодородието и Живота и да измоли прошка от нея.
Един ден Детето срещнало най-възрастния жив човек сред хората – старият и забравен от всички Шаман - и му споделило мечтата си. А старецът, вместо да му се присмее като всички останали му показал древна книга, в която била записана легендата и го насърчил да поеме на път, за да открие Богинята.
Така детето поело на Път. А как завършва той – ще разберете от спектакъла!
Очакваме Ви!

текст: Организаторите

Къде се намира:

пл."България" 1

Къде се намира:

В градинката на НДК - лятна открита сцена на ъгъла на улиците ул. "проф. Фритьоф Нансен" и булевард „Патриарх Евтимий“

Как да стигна:

Метростанция НДК, Тролей 1, 2, 5, 8, 9, Трамвай 1, 7, 6,

С кола:

Синя зона за паркиране

 

Последна редакция: 22.09.2022 г.

реклама
реклама