Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Топлоцентрала

- всички 1000 лв
1800 лв
Сподели:

Космическа новина!
Скъпи приятели, имаме удоволствието да ви поканим на откриващия уикенд на Софийския планетариум "Андромеда", построен в комплекса на Топлоцентрала! Той се появява в ляво от централния ни вход - под бар сцената и над Белия ни куб - благодарение на усилията на страшно много хора и гостроприемството на Столична община.

 Капацитетът на "Андромеда" е до 15 души, а програмата му ще включва прожекции, лекции, мастър класове и специални събития. Проекторната система позволява преформатирането на нормални 2D филми във филми в куполен формат и то в реално време. Резултатът ще е разнообразна програма от филми от различни области на човешкото знание – космос, физика, биология, а също - история, икономика, игри и много други. Цялото съдържание ще е преведено и озвучено на български език.

Този уикенд премиерно ще видим филмите:

АСТРОНОМИЯ
(24 мин)
Филмът "Астрономия" е въведение в основите на астронономията, нейната история и най-големи открития. Едно космическо шоу, което разгръща много образователни теми: подредбата на звездите, съзвездията, слънчевата система и много други. Освен това, представя на публиката откритията на Галилео и Коперниик!
"Астрономия" разказва за достиженията, които са станали възможи, благодарение на космическия телескоп "Хъбъл" и разкрива перспективите от космическия телескоп "Джеймс Уеб", изтрелян през 2014 година.

ОТ ЗЕМЯТА КЪМ ВСЕЛЕНАТА
(32 мин)
Нощното небе, едновременно красиво и мистериозно, е било обект на разговори около огъня, на древни митове и страхопочитание от момента, в който съществуват хората. Желанието да разбереш Вселената е може би най-древната интелектуална задача!
Въпреки това, едва в последните години хората имат възможност да изследваме научно нашето място в безкрайния космос. Да проследим пътя на космическите открития от теориите на древните гръцки астрономи до днешните гигантски телескопи, ни кани филмът "От Земята към Вселената"!

ОБРАТНО НА ЛУНАТА. ЗАВИНАГИ!
(25 мин)
Образователното звезно шоу "Обратно на Луната. Завинаги!" разказва за отбори от целия свят, състезаващи се за най голямата награда в човешката история, която се дава за кацане на лунната повърхност на роботизиран космически апарат за първи път в последните 50 години!
Глобалнта надпревара е създадена с цел да запали изкрицата на въображението и да вдъхнови нови стъпки в космическите изследвания - не от правителствата и страните, а от гражданите на целия свят!

WAITING FAR AWAY
(12 мин)
[ филмът е на английски език ]
"Изследователят на космоса стигна много далеч... но не намери дом". Звездно шоу, което пресъздава полет сред звездите, съчетаващ реалност и артистичнo пътешествие на въображението в дълбокия космос.

Билети за прожекциите в Софийския планетариум, част от РЦСИ "Топлоцентрала", се купуват на касите в центъра.
Цени: от 10 до 18 лв.
Прожекциите са на всеки час от 11 до 23 часа.
Деца до 7 години влизат безплатно, ако седят в родител.

Софийският планетариум е високотехнологичен български проект, реализиран изцяло у нас (с изключение на проекторната система) от екип млади конструктори и учени от "Фотоника", които през последните години построиха и първите два български авиационни симулатора: военният "Фотоника" MAS G1 и гражданският "Фотоника" СAS C172, работещи успешно.

текст: Организаторите

Къде се намира:

Южен парк 2

Как да стигна:

Метро - Метростанция Европейски съюз
Трамвай 1,6, Тролей 7,
Автобус - 94, 102

С кола:

Зелена зона за паркиране

Контакти:

http://toplocentrala.bg/

Последна редакция: 23.11.2022 г.

2022/ 2023

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център. Запишете се на БЕЗПЛАТЕН демо урок по избор от нашите курсове:- Ментална аритметика (4 до 12 г.)- Бързо четене ...

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център. Запишете се на БЕЗПЛАТЕН демо урок по избор от нашите курсове:- Ментална аритметика (4 до 12 г.)- Бързо четене (7 до 12 г.)- Финансова грамотност (8 до 14 г.)- Красив почерк (7 до 14 г.)- SmartyMатика (4 до 6 г.)Заявете своя интерес като попълнит ...

SmartyKids Младост и Център

2022/ 2023

4-14г.

-

SmartyKids Младост и Център

2022/ 2023 4-14г. -

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център

НОВИ ГРУПИ в SmartyKids София Младост и София Център. Запишете се на БЕЗПЛАТЕН демо урок по избор от нашите курсове:- Ментална аритметика (4 до 12 г.)- Бързо четене (7 до 12 г.)- Финансова грамотност (8 до 14 г.)- Красив почерк (7 до 14 г.)- SmartyMатика (4 до 6 г.)Заявете своя интерес като попъл ...

Спонсорирано
2022/ 2023

Арт курс Аниме герои и Манга

Арт клас за всички, пленени от магията на азиатските анимационните герои от филми и комикси и техния приказен свят. Желаещите, могат да се запознаят с техниките и пр ...

Арт клас за всички, пленени от магията на азиатските анимационните герои от филми и комикси и техния приказен свят. Желаещите, могат да се запознаят с техниките и правилата за тяхното създаване и да дадат воля на своето творческо въображение.Курсът е 12 седмичен, с едно посещение от два учебни часа ...

Матема

2022/ 2023

7+ г

12000 лв/мес*

Матема

2022/ 2023 7+ г 12000 лв/мес*

Арт курс Аниме герои и Манга

Арт курс Аниме герои и Манга

Арт клас за всички, пленени от магията на азиатските анимационните герои от филми и комикси и техния приказен свят. Желаещите, могат да се запознаят с техниките и правилата за тяхното създаване и да дадат воля на своето творческо въображение.Курсът е 12 седмичен, с едно посещение от два учебни ча ...

реклама
реклама