Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

01 Юни 2024 - събота

Градската градина

1100 ч всички безплатно
Градската градина 1100 ч
всички     безплатно
Сподели:

Столичната община и Фондация „Изиарт“ канят децата на над 40 културно-образователни събития с ВХОД СВОБОДЕН!

На 1 юни (събота) София ще отпразнува Деня на детето с традиционната инициатива „Детски панаир“, любима на малчуганите и техните родители.

Над 40 културно-образователни събития за деца включва тазгодишното издание на „Детски панаир“ в столицата, което отново ще се проведе на площада пред Народния театър „Иван Вазов”, в Градската градина и в близките музеи и галерии. „Детски панаир“ е традиционно събитие в Календара на културните събития на София, което се реализира на 1 юни от Фондация „Изиарт“ и Столичната община. Организаторите са осигурили отново ВХОД СВОБОДЕН за всички занимания в програмата.

Тази година основна тема на празника ще бъде културно-историческото наследство и опазването на околната среда, специални игри са подготвени по темата.

Работилниците ще се проведат от 11.00 ч. до 19.00 часа на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. Фондация Изиарт“ отново е създала специални игри за музеите и галериите. В Софийската градска художествена галерия играта е посветена на изложбата на Дечко Узунов, в Националния археологически институт с музей към БАН и в Националния етнографски музей ще има игри „Търсачи на съкровища“, в Градската градина ще се проведе игра, посветена на дърветата в София и „Преоткрий София“ – градска архитектурна игра.

Децата ще могат да се включат в тематични ателиета за рисуване на ритони, за изработване на римски мозайки, писане на глаголица, народни костюми, кукерски маски и т.н. За малчуганите, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници – по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, сапунена работилница, грънчарство, детски играчки, макиаж и т.н.

На сцената на „Детски панаир“ пред Народния театър „Иван Вазов“ ще има атрактивна програма – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най- малките. Както всяка година, отново ще бъде показана истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, влизайки в ролята на истински пожарникари.

„Детски панаир“ е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития в началото на лятото. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата посредством творчески ателиета както на открито, така и в редица културни институции (музеи и галерии). Проектът не е комерсиален – Фондация „Изиарт“, Столичната община и партньори осигуряват на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в разнообразните работилници.

Столичната община финансира „Детски панаир“ в рамките на Календара на културните събития на София.
Детски панаир стартира преди дванадесет години с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и до момента са реализирани над 50 събития в повече от 15 градове в страната.

Организатор: Easyart Bulgaria

Къде се намира:

Градската градина

Как да стигна:

Метро - станция Сердика
Тролей 9
Трамвай 10, 12, 18

С кола:

Синя зона - 2 лв/ч, SMS на 1302, до 2 часа
Работни дни: 8 - 19 ч, събота: 8 - 14 ч.
Има паркинги в района около Народен театър "Иван Вазов", които са синя зона.

Последна редакция: 30.05.2024 г.

юли - септ

Лятна ученическа занималня KoalaKids

По повод стартиране на образователната ни академия, ние от KoalaKids Academy имаме специални промоционални пакети за Вашите деца - за едно пълноценно, вълнуващо и не ...

По повод стартиране на образователната ни академия, ние от KoalaKids Academy имаме специални промоционални пакети за Вашите деца - за едно пълноценно, вълнуващо и незабравимо лято!

KoalaKids Academy

юли - септ

6-12г.

-

KoalaKids Academyюли - септ
6-12г.-

KoalaKids Academy

юли - септ 6-12г. -
KoalaKids Academyюли - септ
6-12г.-

Лятна ученическа занималня KoalaKids

Лятна ученическа занималня KoalaKids

По повод стартиране на образователната ни академия, ние от KoalaKids Academy имаме специални промоционални пакети за Вашите деца - за едно пълноценно, вълнуващо и незабравимо лято!

Спонсорирано
юли, авг

Летен курс „Готови за първи клас“

Безспорно тръгването на училище е изключително важен и емоционален момент за всяко дете и неговото семейство. Това е един нов етап от живота, който е основополагащ, ...

Безспорно тръгването на училище е изключително важен и емоционален момент за всяко дете и неговото семейство. Това е един нов етап от живота, който е основополагащ, както за бъдещето му представяне в училище, така за живота като цяло.Ние от KoalaKids Academy знаем това и по тази при ...

KoalaKids Academy

юли, авг

5-7г.

-

KoalaKids Academyюли, авг
5-7г.-

KoalaKids Academy

юли, авг 5-7г. -
KoalaKids Academyюли, авг
5-7г.-

Летен курс „Готови за първи клас“

Летен курс „Готови за първи клас“

Безспорно тръгването на училище е изключително важен и емоционален момент за всяко дете и неговото семейство. Това е един нов етап от живота, който е основополагащ, както за бъдещето му представяне в училище, така за живота като цяло.Ние от KoalaKids Academy знаем това и по тази ...

Спонсорирано
реклама
реклама