Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

Борисова градина

1100 ч 3-7 г безплатно
7-12 г
Сподели:

Ратха Ятра е фестивал на любовта и радостта! С корени от мистична Индия, днес пъстрият празник радва хората по целия свят, защото отправя универсални послания за мир, хармония и равенство. В София ще се насладим на 22-то му издание!

На Лятната сцена в Борисова градина ще заживеят древни традиции, автентични изкуства и много забавления за теб и твоето семейство. Вход свободен!

11:00-15:00 Програмата тази година ще започне рано, за да имаме достатъчно време за творчество и учене: класове по йога и индийски танци, работилнички по къна, рисуване, апликиране, писане на санскрит, обличане в сари и други забави за малки и големи.

15:00 - 17:30 Сърцето на фестивала е пъстрото шествие с колесница. В съпровод на музика и много танци, красивият парад ще озари неделния следобед на 17-и септември, минавайки из китните алеи на Борисова градина.

17:30 - 21:00 Вечерта ще завършим артистично с уникална културна програма, която ще обедини артисти от различни жанрове- традиционни индийски танци и модерен балет, мантра рок, киртан, йога демонстрация и огнено шоу.

Нашите звезди са:
Nataraja dance school (BG)
Samadhi dance Company (NL)
Kirtan Raga (BG)
Sacred Sound Band ( MK)
Vraja Krishna (SA)
Ива Благоева (BG)
R&G ( BG)
Фахрадин Фахрадинов - водещ

Очакват те тематични шатри:
* Ведическа кухня
* Фестивални сувенири
* Рисуване с къна
* Фото кът
* Творилница за деца
* Книги
* Индийски базар

текст: Организаторите

Организатори:

@RathaYatraBulgaria
rathayatrabg@gmail.com; 0894077060
ИСКОН България

Къде се намира:

Борисова градина

Как да стигна :

Метростанция Стадион Васил Левски
Автобус 204,604,72,75,76,84,9,94,505
Трамвай 10, 12, 18

С кола:

Може да се паркира на различни места в парка, въпреки че не знам колко е редно. Има безплатни паркинги около стадион Васил Левски и пред стадиона на ЦСКА.

Пие ми се вода:

Заведения и будчици из целия парк.

Пишка ми се:

Тоалетна до детския кът при слона.

Пие ми се вода:

Чешмички на различни места в парка, често изпочупени, но понякога работят. Тази към бул. цар Освободител между Ариана и слона, се води, че е с много хубава вода и Софиянци традиционно си наливат от нея.

Купи ми го:

Като един от най-посещаваните паркове, Борисовата градина е нападната от всякакви търговци на всякакви неща и особено такива, които таргетират детската психика - от балони с хелии, през захарен памук до зорб и колички. Обикновено пикът на търговците е събота и неделя, когато е и пикът на хората - през седмицата е много спокойно и приятно.

Организатори:

@RathaYatraBulgaria
rathayatrabg@gmail.com; 0894077060
ИСКОН България

Последна редакция: 17.11.2017 г.
Прочетена: 983 пъти

реклама
реклама