Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 

София

1100 ч 3-7 г безплатно
7-12 г
Сподели:

На 16 септември София - Европейска столица на спорта и Столична община ви канят на голям празник в центъра на София. Фестивалът на танците, движението, здравословната храна и съпътстващия Велокарнавал ще се допълнят от Фестивал на домата, като традиционен зеленчук в здравословното меня на българина. Проявата е част от проекта „Раздвижи се, повиши адреналина“ на Асоциация "Спорт в свободното време" по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за Хазарта за 2017 г.

Събитията ще целят насърчаване на активното участие на младежите на възраст 15-29 години във физически активности - танци и редовно практикуване на различни видове спорт, като средство за превенция на агресия и зависимости. По атрактивен начин събитията ще предложат разнообразие от алтернативи за прекарване на свободното време, които не само не водят до рисково поведение и щети за индивида, семейството и обществото, но напротив – подобряват здравето и социалния живот на хората.

Събитието ще се състои на 16 септември 2017, събота, на открито – в Княжеската градина на гр. София, пред Монумента на Съветската армия, където ще лъде изградена специална сцена с няколко сета пред нея. В танцовия фестивал ще участват най-добрите 10 танцови школи в България. Те ще представят многообразието от танцувални стилове, които се практикуват в страната. Едни от най-известните танцьори в страната ще показват стъпки и ще увличат хората да танцуват, като ги приканват да се включват в танците. Конкурс а авторитетно жури ще определи най-добрите.
Духов оркестър „Виво Монтана“ ще приповдигне градуса на настроението с уникална духова музика, която ще обедини танцовия фестивал с Велокарнавала. Оркестърът в състав от 9 младежи от математическата гимназия в Монтана е ярък пример за силата на музиката да обединява и извисява. Младите хора са образец за това как страстта към изкуството, постоянството и отдаденото на музиката свободно време, може да отведе младия човек на върха на музикалната стълбица и да превърне един провинциален оркестър в талант номер 1 на България.

В същия ден на танцовия фестивал карнавално Велошествие в един лъч ще премине през столицата. То ще стартира в 10 часа и ще се слее с танцовия фестивал около 11 часа.
За целта няколко улици на София бъдат затворени специално за шествието. По тях ще преминат 2 платформи с танцьори, които ще бъдат предхождани и следвани от велосипедисти. Те ще бъдат облечени в тениски с надписи - слогани, промотиращи спортуването и здравословния начин на живот.
По този начин шествието ще популяризира карането на велосипед като средство за придвижване в градска среда. Наред с това, шествието ще има за цел да привлече младите хора да се присъединят към танцовия фестивал.

Наред с това в Кнежаската градина ще бъдат оформени няколко сета, на които произвозители на домати ще промотират продукция от най-плодородните региони и качествени сортове на България. Целта е младите хора да бъдат добре информирани и да обикнат здравословното хранене, да го приемат като свой приоритет в ежедневието си, като алтернатива на многото изкушения и опасности, които крият днес храните и напитките.

Целта на проявата е да покаже една различна алтернатива за свободното време на младите хора, чрез ангажираност в изкуство, творчество в областта на танците, движението, карането на велосипед и здравословния начин на живот.

Ето и предварителната програма на Феста:

11:00 Начало на танцовия ден с изпълнение на Blacky и Dance studio New eX
11:05 Томбола с награди
11:10 Старт на състезателната категория Хип-хоп и Стрийт денс
12:00 Томбола с награди
12:05 Награждаване на победители от категория Хип-хоп и Стрийт денс
12:15 Финиширане на Велокарнавал + кратка демонстрация пред сцената
12:45 Старт на състезателната категория Народни танци (1-ви тур)
13:30 Изпълнение на Брас бенд Виво Монтана
14:00 Старт на състезателната категория Народни танци (2-ри тур)
15:00 Томбола с награди
15:05 Награждаване на победителите от категория Народни танци

текст: Организаторите

Къде

София

Къде се намира:

София

Последна редакция: 14.11.2017 г.
Прочетена: 822 пъти

реклама
реклама