Абонирай се
информация според възрастта

реклама
 
Сподели:

Историята на Пепеляшка е сбъднатата мечта на всяко малко момиче – да обуе вълшебните пантофки, с които да танцува поне една нощ, а защо не и цял живот. А знаете ли, че можете да срещнете съвсем отблизо хора, сбъднали тази си детска мечта и превърнали изкуството на танца в съдба.

Вече осма година балетната трупа на Софийска опера не спира да пълни с малки мечтатели спектаклите на „Пепеляшка“, класически балет по музика на Сергей Прокофиев, адаптиран за деца. Тук, на малка сцена в операта, атмосферата е почти магична. Специалното е, че децата от публиката са толкова близо до балерините и балетистите, че понякога могат почти да докоснат ефирната рокля на Пепляшка или дори да чуят въздишките на влюбения принц. Така малката публика става част от вълшебството на балета, а то става част от сърцата им. Ако си момче и вече си решил, че историята за Пепеляшка е твърде сантиментална и просто не е за теб, изпускаш много, защото в тази балетна приказка комичните моменти карат и малки, и големи да се забавляват от сърце. Мащехата и сестрите на Пепеляшка са толкова смешно недодялани в неловките си опити да пленят сърцето на принца, че докато се смееш, почти забравяш за лошите им намерения.

Една история за силата на любовта, която ще ви накара да заобичате балета. Предупреждаваме ви – тази любов е за цял живот.

музика Сергей Прокофиев


Хореография и режисура Риолина Топалова

Къде се намира:

ул."Врабча" 1

Виж на картата

Информационен център:

работно време:
понеделник - петък 09:00  - 18:00
събота и неделя 10:00 - 14:30
+ 359 2 8006266
E-mail:reservations@operasofia.bg

Централа: (02) 987 7011; (02) 800 6444

Билетна каса:

ул. „Врабча" №1;

ticketoffice@operasofia.bg

Интернет страница:

http://www.operasofia.bg/

Как да стигнем:

Тролей 9, Трамвай 20, 22, 23

С кола:

Синя зона

Последна редакция: 12.04.2018 г.
Прочетена: 1223 пъти

 

MUSIC TOGETHER за деца и родители

Малчугани, родители, баби и дядовци, елате да правим МУЗИКА ЗАЕДНО с хиляди семейства по света. Първият в България център PLAY SOFIA  MUSIC TOGETHER е вече част от световна мрежа с 3000 локации. Американск ...

София

- 0-6г. -
реклама
реклама